TUŽAN DAN ZA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Bajden posetio grob prve supruge i ćerke na godišnjicu tragedije koja mu je obeležila život
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

potresno

TUŽAN DAN ZA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Bajden posetio grob prve supruge i ćerke na godišnjicu tragedije koja mu je obeležila život

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden obeležio je godišnjicu tragične smrti svoje prve supruge i ćerke.

Bajden je prisustvovao privatnoj misi u Vilmingtonu sa suprugom Džil. Misi su prisustvovali i njihova ćerka Ešli i njegov sin iz prvog braka Hanter sa porodicom.

Bajdenova prva supruga Nilija i njihova jednogodišnja kći Naomi poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na današnji dan 1972. godine. Nilija i Naomi sahranjene su na groblju u blizini crkve.

Džo Bajden
foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

Nesreća se dogodila kad je traktor naleteo na njihov automobil dok je Nilija vodila decu da izaberu božićnu jelku. Tom prilikom su teško povređeni njihovi sinovi Hanter i Bo koji su imali tri i četiri godine. Bo je inače preminuo od raka mozga 2015. godine. Imao je 46 godina. Sahranjen je na istom groblju.

Smrt supruge i ćerke zadesila je Bajdena na početku političke karijere. Nesreća se dogodila samo nekoliko dana nakon što je pobedio na svojim prvim izborima i ušao u Senat.

Bajden je hteo da da ostavku u Senatu čak i pre nego što je položio zakletvu, međutim, poslušao je savete kolega i ostao na dužnosti. Zakletvu je dao u bolnici u Vilmingtonu gde su Bo i Hanter smešteni nakon nesreće.

Bajden se oženio sa Džil 1977. godine i dobili su ćerku Ešli.

Američki predsednik, podsetimo, doživeo je sinoć saobraćajnu nesreću kad se automobil zabio u njihovu kolonu u centru Vilmingtona.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:17

AMERIKA JE SLEPO PODRŽAVALA IZRAEL U SVEMU, ALI BAJDEN ČINI DRUGAČIJE POTEZE Kostić: Amerika neće načiniti radikalne poteze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track