RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Proširen spisak nepoželjnih država i institucija kao odgovor na 12. paket sankcija EU
Foto: Profimedia

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Proširen spisak nepoželjnih država i institucija kao odgovor na 12. paket sankcija EU

Planeta -

Moskva je značajno proširila spisak predstavnika evropskih institucija i država članica EU kojima je zabranjen ulazak na teritoriju Rusije kao odgovor na 12. paket antiruskih sankcija koje je juče uvela EU, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

''Evropska unija nastavlja bezuspešne pokušaje da izvrši pritisak na Rusiju kroz jednostrane restriktivne mere.

Zemlje EU su 18. decembra usvojile 12. paket sankcija, a kao odgovor na ove akcije koje su neprijateljske, nelegitimne i podrivaju međunarodno pravne prerogative Saveta bezbednosti UN, ruska strana je značajno proširila spisak predstavnika evropskih institucija i zemalja članica Evropske unije, čiji je ulazak na teritoriju naše države zabranjen u skladu sa Saveznim zakonom o postupku napuštanja Ruske Federacije i ulaska u Rusku Federaciju'', navodi se u saopštenju Ministarstva

Predstavnici agencija za sprovođenje zakona i komercijalnih organizacija zemalja EU i državljani EU koji su ''odgovorni za pružanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu'' su među onima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, dodalo je ministarstvo, a prenosi TASS.

U saopštenju se navodi i da će na sve neprijateljske akcije Rusija i dalje blagovremeno i na odgovarajući način reagovati.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track