PONOVO ŽESTOKO U SKUPŠTINI ALBANIJE! Poslanici se POTUKLI sa obezbeđenjem (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

napeto

PONOVO ŽESTOKO U SKUPŠTINI ALBANIJE! Poslanici se POTUKLI sa obezbeđenjem (VIDEO)

Planeta -

Skupština Albanije glasaće danas o tome da li će nekadašnjem premijeru Salji Beriši ukinuti imunitet, nakon što je Mandatno veće odobrilo zahtev Specijalnog tužilaštva da se odobri zatvorski ili kućni pritvor, piše Telegrafi.

Ustavni sud je juče odbacio zahtev koji je potpisalo 30 poslanika opozicije za suspenziju mera protiv Beriše. Specijalno tužilaštvo odlučiće koje će mere prinude biti potrebne za Berišu, koji je pod istragom za aferu "Partizani", odnosno odlučivaće da li je potreban kućni ili zatvorski pritvor.

U Skupštini su juče podneta i dva izveštaja koja su sačinili članovi Mandatnog veća. Oba izveštaja, kako većine tako i opozicije, preporučuju Skupštini da se odobri zahtev Specijalnog tužilaštva, koji zahteva skidanje imuniteta Salji Beriši ​​i njegovo naknadno hapšenje tvrdeći da optužbe protiv Beriše nisu političke prirode.

S druge strane, dok se očekuje da će Skupština glasati o skidanju imuniteta bivšem premijeru, opozicija je upozorila na protest. Pod motoom "Danas, nikad", Beriša je istakao da će taj protest, koji je zakazan za 09.30 časova, biti održan pošto vlada donosi neustavne odluke.

Kako prenosi ABC njuz na albanskom, na ulazu u zgradu albanskog parlamenta došlo je do sukoba poslanika koji podržavaju Berišu i Republičke garde. Neki poslanici, koji su isključeni, pokušavaju nasilno da uđu u salu i sukobljavaju se sa redarima.

Bledion Nalbati i Aslan Dođani su upotrebili silu, ali su ih stražari zaustavili.

Isključeni poslanici su Edmond Spaho, Kastriot Pirolji, Sajmir Koreši, Bljedion Nalbati, Aslan Dođani, Ervin Saljianji, Lefter Geštenja, Isuf Čela, Dželjalj Mziu i Ljuan Bači.

Sud se obratio Skupštini sa zahtevom za davanje ovlašćenja za pooštravanje mere protiv Saljija Beriše prilikom hapšenja, 12. decembra, nakon što bivši premijer nije poštovao prvu meru, obavezu pojavljivanja.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track