ZAVIJALE SIRENE, ŠKOLA POGOĐENA ŠRAPNELOM: Hamasove brigade Al Kasam izvele veliki raketni napad na TEL AVIV (VIDEO)
Foto: Youtube/AFP News Agency/ReligionForBreakfast

POLITIKA-SVET-VESTI-IZRAEL

ZAVIJALE SIRENE, ŠKOLA POGOĐENA ŠRAPNELOM: Hamasove brigade Al Kasam izvele veliki raketni napad na TEL AVIV (VIDEO)

Planeta -

Škola u Tel Avivu pogođena je danas šrapnelom u velikom raketnom napadu na taj grad u centralnom Izraelu, javili su mediji na hebrejskom jeziku.

U školi je rečeno da su učenici bezbedni i da su u skloništima od bombi.

Na snimku objavljenom na internetu vide se delovi raketa i presretača razbacanih na području Tel Aviva, uključujući jedan veći koji je pao na stazu u parku u Kirjat Onu.

Prijavljena je manja šteta na nekoliko mesta, ali je izraelska Hitna pomoć saopštila da povreda nema.

Vojno krilo Hamasa brigade Al Kasam su preuzele odgovornost za raketni udar na Izrael i potvrdile da je cilj bio Tel Aviv.

Hamas
foto: EPA/MOHAMMED SABER

Na severu je libanska ekstremistička organizacija Hezbolah preuzela odgovornost za, kako je navela, direktne pogotke preko granice u Izraelu, nakon što su protivtenkovske rakete ispaljene na civile, ranivši dvoje.

Izraelski mediji izveštavaju da je oko 30 raketa danas ispaljeno iz Pojasa Gaze, najviše u proteklih nekoliko dana.

Vojska nije komentarisala raketiranje, ali se dovode u pitanje procene da je umnogome ograničena sposobnost ekstremista da napadaju Izrael.

Hamas je u međuvremenu ponovo saopštio da neće pristati da oslobodi još talaca, ni da pregovara o tome, dok sukob ne prestane.

Saopštenje je obavljeno u vreme intenzivnih pregovora o mogućem sporazumu o oslabađanju talaca u zamenu za Palestince u izraelskim zatvorima.

Vođe Hamasa su već rekle da neće prihvatiti privremeno primirje.

Jedan neimenovani izraelski zvaničnik optužio je tu islamsku ekstremističku organizaciju da pokušava da uslovi oslobađanje talaca okončanjem rata i rekao da se "to neće desiti".

Kako se veruje u Pojasu Gaze je još uvek zatočeno 129 talaca od 240 do 250 otetih prvog dana rata 7. oktobra u napadima palestinskih ekstremista predvođenih Hamasom na jug Izraela.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track