NAPADAČ PRVO POČINIO KRVAVI PIR KOD KUĆE? Objavljeni novi detalji masakra u Pragu: David navodno ubio oca,pa nastavio JEZIVI POHOD
Foto: EPA Martin Divisek

NAPADAČ PRVO POČINIO KRVAVI PIR KOD KUĆE? Objavljeni novi detalji masakra u Pragu: David navodno ubio oca,pa nastavio JEZIVI POHOD

Planeta -

Ubica iz Praga koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio 10 osoba, a ranio najmanje 24, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće.

Prema policijskom izvoru ubica iz Praga je bio Čeh, student istorije sa psihičkim problemima. Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela.

Prag, Češka
foto: AP Petr David Josek

Zatim je otišao na fakultet sa oružjem u ruci. Prema dostupnim slikama i video zapisima, najverovatnije se radilo o automatskoj pušci.

Policijski službenici Središnje Češke objavili su potragu za mladićem u vezi s nasilnom smrću muškarca u regionu. Ne isključuju povezanost s današnjom pucnjavom u Pragu. Identitet se sada proverava, rekla je portparolka policije Mihaela Rihter. Prema njenim rečima, policija je raspisala potragu za muškarcem rođenim 1999. godine u svezi s nasilnom smrću muškarca rođenog 1968. godine.

- Istraga je u toku - rekla je Richter.

Među studentima Filozofskog fakulteta je po društvenim mrežama kružila informacija da je napadač danas ubio svog oca. Monika Novakova, portparolka Centralne češke spasilačke službe, potvrdila je da su oko 13 sati spasioci intervenisali kod Kladna zbog mrtvog muškarca, a na mesto događaja pozvan je i mrtvozornik.

Podsetimo, ubica je nakon zločina počinio samoubistvo tako što je pucao u sebe, a onda pao sa zgrade.

"Ubica je eliminisan! Cela zgrada je trenutno u procesu evakuacije i ima nekoliko desetina mrtvih i ranjenih", saopštila je policija povodom pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlovog Univerziteta.

Kako pišu lokalni mediji, napadač je pao sa zgrade i umro, a pre toga je pucao u sebe, prema nepotvrđenim informacijama svedoka.

Studenti dele informacije na internetu da su ljudi zaključani u učionicama ili biblioteci i da se evakuišu i studenti iz okolnih zgrada u centru Praga.

Kurir.rs/Blic

Prenela M.M.C.

Bonus video:

00:22

MASAKR U KINI! Uleteo u vrtić, ubio vaspitača, dvoje roditelja i tri mališana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track