"IMALA SAM ČAS KAD JE UPAO I POČEO DA VIČE" Studentkinja iz Praga opisala SCENE UŽASA tokom masakra: Odjednom smo čuli PUCNJE FOTO
Foto: AP Petr David Josek

HOROR

"IMALA SAM ČAS KAD JE UPAO I POČEO DA VIČE" Studentkinja iz Praga opisala SCENE UŽASA tokom masakra: Odjednom smo čuli PUCNJE FOTO

Planeta -

Na Filozofskom fakultetu u samom središtu Praga danas popodne dogodila se masovna pucnjava, u kojoj je, nažalost, ubijen veći broj ljudi, a mnogi su ranjeni, potvrdila je češka policija. Prema poslednjim podacima, ukupno je 11 mrtvih i 24 povređenih.

Studentkinja fakulteta u Pragu, koja je bila u zgradi u vreme pucnjave na predavanju u sali na prvom spratu, rekla je: „Imala sam čas u glavnoj zgradi u sali 131, koja je tačno preko puta vrata. Učili smo normalno i odjednom je čovek utrčao i počeo da viče: Policija, svi napolje! Nismo imali pojma šta se dešava, vikali su na nas da izađemo i stavimo ruke preko glave, ljudi su bili tamo sa oružjem, niko nam nije dao nikakve informacije.

1 / 10 Foto: AP Petr David Josek

- Vikali su da bežimo napolje. Sabrali smo se i izašli iz zgrade. Mislili smo da je neko prijavio bombu.

Kako ističe odjednom su čuli pucnje i neko je viknuo da se puca.

- U tom trenutku smo shvatili da je ozbiljna stvar i počeli da bežimo.

Jedan od studenata Jakob Weizman na X-u je objavio fotografiju zabarikadiranih vrata učionice i napisao: "Trenutno sam zabarikadiran u svojoj učionici u Pragu"

"Napadač je mrtav, ali čekamo da nas evakuišu Molimo se da izađemo odavde živi. Zaključali smo vrata pre nego što ih je napadač pokušao otvoriti. J... pakao."

Kurir.rs/blesk.cz

Bonus video:

00:22

MASAKR U KINI! Uleteo u vrtić, ubio vaspitača, dvoje roditelja i tri mališana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track