BAJDEN "BACIO OKO" NA MAŠINU PREDSEDNIKA KINE Lider SAD-a priznao da uživa u BRZINI, a pa otkrio šta ga uzbuđuje (VIDEO)
Foto: AP/Alex Brandon

PUN GAS

BAJDEN "BACIO OKO" NA MAŠINU PREDSEDNIKA KINE Lider SAD-a priznao da uživa u BRZINI, a pa otkrio šta ga uzbuđuje (VIDEO)

Planeta -

Iako je ušao u devetu deceniju, američki predsednik se ne odriče ljubavi prema automobilima.

Džo Bajden je poznat kao veliki zaljubljenik u vožnju i automobile. U njegovom voznom parku bio je niz sportskih klasika, a neretko i danas seda za volan. Tako je imao prilike da provoza monumentalni električni GMC Hummer, a s velikim interesom je razgledao i limuzinu kineskog predsednika.

Gostujući u podkastu Conan O'Brien Needs a Friend, konverzacija o brojnim temama se ubrzo svela na automobile, piše Motor1. Bajden je u razgovoru otkrio kako voli da vežba brzi start za trku ubrzanja, bez upotrebe elektronike u obliku Launch Control sistema.

Prvi susret s takvim sistemom bio mu je na nekom Poršeovom modelu pa je otkrio: "Znaš ove nove? Imaju prekidač za startovanje. Terao sam Poršea do 171 mph." Iako ne znamo koji je Poršeov model u pitanju Bajden je otkrio kako je strastveno stiskao gas i vozio sve do 275 km/h.

Pretpostavlja se da je Porše isprobao i pre nego što je preuzeo predsedničku funkciju. Otkako je predsednik, vozio je isključivo američke novitete, uključujući spomenuti Hummer EV, Ford F-150 Lightning, Cadillac Lyriq. Bio je i za upravljačem nove Korvete, potomka modela 1967 Korvete C2, koji i sam poseduje.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track