LENKA JE JEDNA OD ŽRTAVA MONSTRUMA IZ PRAGA: Profesorka KRVNIČKI UBIJENA u pucnjavi, kolege se oprostile POTRESNIM REČIMA
Foto: Youtube/LiveNOW from FOX/Facebook/Ústav hudební vědy FF UK

LENKA JE JEDNA OD ŽRTAVA MONSTRUMA IZ PRAGA: Profesorka KRVNIČKI UBIJENA u pucnjavi, kolege se oprostile POTRESNIM REČIMA

Planeta -

Tokom masakra na Filozofskom fakultetu u Pragu, koji je juče počinio David Kozak, ubijena je i direktorka Muzikološkog instituta Lenka Hlavkova.

- Sa dubokim žaljenjem saopštavamo da jučerašnja obećavajuća vest, nažalost, nije potvrđena. Na osnovu proverenih informacija porodice i uz njihovu dozvolu, saopštavamo da naša koleginica i direktorka Muzikološkog instituta Fakulteta muzičke umetnosti FMU Lenka Hlavkova nije preživela jučerašnji napad. Izražavamo najdublje saučešće svima, pre svega porodici - saopštili su iz Muzikološkog instituta na društvenim mrežama.

Podsećamo, Kozak je na Filozofskom fakultetu u Pragu iz puške ubio 14 ljudi, a najmanje 24 ranio.

Policija je tragala za njim i pre pucnjave pošto je u mestu Kladnu kraj Praga pronađeno telo njegovog oca, a policija je pretpostavljala da mladić želi da se ubije, saopštio je šef policije Martin Vondrouš.

- Pošto je imao predavanje na Filozofskom fakultetu u Pragu policija je evakuisala tu zgradu, ali ga nije našla - kazao je šef policije.

Napadač se medjutim kasnije pojavio u obližnjoj glavnoj zgradi fakulteta i otvorio vatru na studente, a zatim pred policijom pobegao na krov, gde je oduzeo sebi život.

Policija je tokom pucnjave zatvorila Trg Jana Palaha na kome se nalazi pomenuti fakultet Karlovog univerziteta, obližnji most ali i oko pola kilometra udaljen stari Karlov most na kome je u ovo doba godine mnoštvo turista.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track