STRAŠNA OSVETA ZA NAPAD NA KIJEV: Ukrajina oborila 3 ruska Su-34, upali u zasedu na jugu, helikopteri traže preživele (FOTO)
Foto: Telegram, EPA/MAXIM SHIPENKOV

težak udarac

STRAŠNA OSVETA ZA NAPAD NA KIJEV: Ukrajina oborila 3 ruska Su-34, upali u zasedu na jugu, helikopteri traže preživele (FOTO)

Planeta -

Oružane snage Ukrajine oborile su navodno u petak tri ruska lovca-bombardera Su-34 iznad juga zemlje!

Informaciju o obaranju ruskih letelica saopštio je komandant vazduhoplovnih snaga Nikolaj Oleščuk na svom kanalu na Telegramu.

- Minus tri ruska lovca-bombardera Su-34 na južnom smeru - rekao je Oleščuk.

Vest su potvrdili i ruski vojni blogeri.

- Da, prema našim informacijama, bilo je borbenih gubitaka. Razlozi se istražuju i traga se za posadom. Svi su evakuisani - navodi kanal Fighter bomber i dodaje da je prema preliminarnim informacijama jedna letelica pogođena iz Patriota.

1 / 3 Foto: Telegram

Pojedini kanali objavili su i fotografije mesta gde je nakon katapultiranja sleteo pilot jednog od oborenih Su-34 i Mi-8 koji evakuiše preživele i traži tela poginulih.

Ruski vojni vrh nedavno je odlučio da hipersonične rakete "kinžal" koje lete 12 puta brže od zvuka ubuduće pored Mig-31K nose i lansiraju i Su-34.

Glavni grad Kijev, podsetimo, tokom prošle noći bio je izložen trećem masovnom napadu ruskih bespilotnih letelica u prethodnih nekoliko dana, a jedan dron je udario u zgradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track