PETAR JE VIDEO POSLEDNJE TRENUTKE MASOVNOG UBICE! Detaljno opisao JEZIVU SCENU u Pragu: "Podigao je ruke, bacio oružje, a onda..."
Foto: Printscreen/Twitter/ RadioGenoa

PETAR JE VIDEO POSLEDNJE TRENUTKE MASOVNOG UBICE! Detaljno opisao JEZIVU SCENU u Pragu: "Podigao je ruke, bacio oružje, a onda..."

Planeta -

Masovno ubistvo na Filozofskom fakultetu u centru Praga u kom je poginulo 15 osoba, među kojima je i napadač, a ranjeno 25, uznemirilo je u četvrtak ceo svet.

Jedan od svedoka ovog užasnog čina bio je i Petar Nedom, direktor galerije koja se nalazi blizu fakulteta. On je za češke medije ispričao da je video napadača kkao puca sa zgrade.

"Video sam mladića koji je stajao na gornjem spratu fakulteta. Imao je oružje. nisam mogao da prepoznam koje, da li je u pitanju neki mitraljez ili nešto slično. Pucao je u pravcu Manesovog mosta ka Praškom zamku", počinje Petar svoju ispovest.

On je zatim dodao da je u tom trenutku policija već blokirala trg i da je ispred zgrade fakulteta bilo više vozila.

1 / 15 Foto: Printscreen/Twitter/ RadioGenoa

"Video sam policajce kako jure sa strane, pucali su ka krovu fakulteta. Kada je mladić ispalio nekoliko metaka, podigao je ruke i ispustio oružje. Ono je palo na pod negde između parka i zgrade fakulteta. Zatim su se opet pojavili naoružani policajci", rekao je on.

Petar kaže da nakon toga više nije video napadača.

"Tu se nalazi visoka kamena ograda, napadač se izgubio iza nje. Ne znam šta se nakon toga dogodilo", ispričao je on.

Podsetimo, na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Plaha u Pragu dogodila se pucnjava u četvrtak u kojoj je ubijeno 15 osoba, uključujući napdača, dok je povređeno njih 25.

Češka policija je navela i da je otac osumnjičenog za pucnjavu ranije u četvrtak pronađen mrtav.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track