U KUĆI MASOVNOG UBICE PRONAĐEN KLJUČNI DOKAZ! Policija izdala vanredno saopštenje o napadaču sa univerziteta u Pragu
Foto: Youtube/New York Post/Guardian News/Društvene mreže

U KUĆI MASOVNOG UBICE PRONAĐEN KLJUČNI DOKAZ! Policija izdala vanredno saopštenje o napadaču sa univerziteta u Pragu

Planeta -

U kući u Hostounu u kojoj je David Kozak (24) živeo, i ubio svog oca, a zatim otišao u da ubija na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta (FF UK), pronađeno je oružje koje je korišćeno u ubistvu oca i dvomesečne ćerke u Klanovičkoj šumi.

-Vanredne vesti. Balističko veštačenje je pokazalo da se oružje koje je korišćeno u Klanovičkoj šumi poklapa sa oružjem koje je pronađeno u kući u kojoj je živeo strelac sa univerziteta - saopštila je policija u Pragu na društvenoj mreži Iks. To bi značilo da je ubica David Kozak, koji je u četvrtak pogubio 14 ljudi, a potom i sebe, očigledno takođe odgovoran za gnusno ubistvo oca i deteta.

To se dogodilo prošlog petka oko 15 časova, kada je napadač hladnokrvno upucao 32-godišnjeg Martina i njegovu dvomesečnu ćerku u kolicima dok su bili u šetnji. Policija je odmah pokrenula potragu za osobom koja je izvršila ovako gnusno delo.

Već u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na univerzitetu, šef policije Martin Vondrašek pomenuo da se ta opcija istražuje.

Inače, nakon što je policija pretresla kuću Davida Kozaka i utvrdila da je puna oružja, policija je naknadno evakuisala okolinu, što ukazuje da je u kući bilo i eksploziva.

Kurir.rs/Blesk

Prenela M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track