"PODAVITE TU DECU U TISI!" Ruski voditelj, koji je SLEDIO SVET izjavom o ratu, sada je otrovan, lekari mu se BORE ZA ŽIVOT!
Foto: Foto: Printscreen Youtube

"PODAVITE TU DECU U TISI!" Ruski voditelj, koji je SLEDIO SVET izjavom o ratu, sada je otrovan, lekari mu se BORE ZA ŽIVOT!

Planeta -

Krasovski je 2022. izazvao gnev sveta, ali i Rusa kada je pozvao da se ukrajinska deca podave u Tisi

Anton Krasovski (48), bivši direktor emitovanja na ruskom državnom TV kanalu RT oglasio se iz bolnice i u postu objavio da se oporavlja nakon što je izgubio svest.

S druge strane, izvor iz Odbrambene obaveštajne direkcije Ukrajine (HUR) tvrdi da njegovo stanje “nastavlja da se pogoršava” i da njegove poslednje poruke verovatno “nije napisao sam propagandista”, preneo je “Dejli mejl”.

Šok tokom emitovanja

Krasovski je izazvao šok u oktobru 2022, kad je rekao da ukrajinsku decu koja su Ruse doživela kao okupatore u Sovjetskom savezu treba “baciti u reku Tisu sa snažnom strujom”.

- Trebalo je da se udave u Tisi. Samo podavite tu decu, podavite ih – rekao je on.

Zbog ovih “genocidnih” komentara proratni voditelj je osuđen na pet godina zatvora u odsustvu od ukrajinskog suda još u februaru. Ukrajinska služba bezbednosti SBU je tada rekla da radi na “privođenju krivca pravdi”.

otrov
foto: Stu Gray / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

Krasovski se odvojeno suočio sa kritikama nakon što je pozvao na spaljivanje ukrajinske dece u kolibama u Karpatima.

- Ugurajte ih pravo u njihove kolibe i spalite ih – rekao je on.

Krasovski se kasnije izvinio zbog svojih komentara koji su uzrokovali šok u Ukrajini i širom sveta. Uprkos tome smenjen je sa svoje uloge izvršnog direktora na ruskoj državnoj televiziji i pao je pod sankcije Evropske unije zbog svojih izjava. Poslednji post objavio je na “Telegramu” na Badnje veče.

“Ljudi pitaju da li sam živ, da li je sve u redu. Šta da im kažem? Stomak mi se naglo zgrčio, slošilo mi se, onda sam se onesvestio. Odvezen sam u bolnicu. Postepeno dolazim sebi”, naveo je.

Anton Krasovski tokom skandalozne emisije iz 2022.
Anton Krasovski tokom skandalozne emisije iz 2022. foto: Foto: Printscreen Youtube

Ali, pozivajući se na ukrajinski obaveštajni izvor “Kijev post” je izvestio da stanje Krasovskog “nastavlja da se narušava” i da je malo verovatno da je sam napisao taj post. Izvor nije izneo više detalja.

Šefica RT-a Margarita Simonjan nije porekla da je Krasovski otrovan, ali je rekla da je razgovarala sa njim i da će “uz božju pomoć biti dobro”.

- Krasovski me je upravo pozvao. Dolazi sebi. To je zaista Krasovski a ne neko umesto njega kako tvrde u Kijevu. Sve će biti dobro, uz božju pomoć kao i uvek – rekla je najplaćenija ruska propagandistkinja.

Ukrajina
foto: Printscreen/Youtube/RadioSvobodaUkraine

Inače, posle sramne izjave 2022. godine, glavna urednica emitera Margarita Simonjan objavila je 23. oktobra da je suspendovala voditelja Antona Krasovskog zbog njegovih "odvratnih" komentara, dodajući da niko na RT-u nije delio njegove stavove.

Kasnije se izvinjavao. Što se tiče ukrajinske dece, rekao je da se “zaneo”. Zamolio je Simonjan da mu oprosti i izvinio se “svima koji su to videli kao divljački i nezamislivo”.

Kurir.rs / Blic

Bonus video:

03:30

ZAŠTO GURAŠ VOJSKU KA NEOSTVARIVOM CILJU? Stručnjak zabezeknut potezom Ukrajine: NATO nema resursa, a SLEDI RUSKI MANEVAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track