NEVIĐEN SUKOB MONSTRUMA IZ MOČVARE: Užasavajući snimak, borba na život i smrt trajala 3 sata, a jedan na kraju završio kao ručak
Foto: Facebook

hit

NEVIĐEN SUKOB MONSTRUMA IZ MOČVARE: Užasavajući snimak, borba na život i smrt trajala 3 sata, a jedan na kraju završio kao ručak

Planeta -

Piton dugačak oko tri metra izvukao je deblji kraj u sukobu sa aligatorom u nacionalnom parku Everglejds na Floridi!

Glava zmije već je bila u grlu aligatora kad je fotografkinja divljih životinja Alison Džoslin naišla na biciklu i isprva pomislila da su oba vrhunska predatora mrtva.

- Učinilo mi se da aligator ne žvaće i da se ne miče zbog čega sam se zabrinula. Tada je aligator udahnuo i pogledao me - rekla je Džoslin.

Navodi da je bila oduševljena prizorom.

- Svesna sam pustoši koju su pitoni izazvali u Everglejdsu. Navijala sam za jedan gol za dobre dečake. Piton je očigledno bio mrtav, ali aligator se nije žurio da ga proguta ili je imao problema - rekla je Džoslin i dodala da se vratila posle tri sata i da je aligator još nepomično ležao sa zmijom koja mu je visila iz čeljusti.

Doslin je objavila fotografije na društvenim mrežama gde su mnogi lokalni članovi navijali za aligatora.

- Mladunci iz močvare prilagodiće se i početi da jedu pitone. Samo treba malo vremena. Super je videti kako se naši prirodni predatori bore protiv invazivnih vrsta - navodi jedan korisnik.

- Nikada nisam mislio da ću navijati za krokodile - navodi drugi korisnik.

Burmanski pitoni poreklom su iz jugoistočne Azije, ali su na Floridu uneseni trgovinom egzotičnim kućnim ljubimcima. Istraživanja sadržaja želuca pokazala su da zmije na Floridi jedu 24 vrste sisara, 47 vrsta ptica i tri vrste gmazova.

Jedan mladić uhvatio je zvanično najdužeg burmanskog pitona na Floridi!

Džejk Valeri (22) uhvatio je jezivog gmaza u nacionalnom rezervatu nadomak grada Nejplsa na Floridi. Valeri i njegov drug Stiven Gauta odneli su uhvaćenu ženku u centar za zaštitu prirode gde je zvanično izmereno da je piton dugačak pet metara i 80 centimetara i težak 57 kilograma.

(Kurir.rs/Miami Herald/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:07

Močvara Manas u Sinđijangu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track