"AKO SE, NE DAJ BOŽE, TO DESI, FINSKA ĆE PRVA DA STRADA": Direktna pretnja ruskog diplomate najnovijoj članici NATO
Foto: EPA/Kremlin Handout, Shutterstock

MIHAIL ULJANOV O POTENCIJALNOJ ESKALACIJI TENZIJA IZMEĐU MOSKVE I ALIJANSE

"AKO SE, NE DAJ BOŽE, TO DESI, FINSKA ĆE PRVA DA STRADA": Direktna pretnja ruskog diplomate najnovijoj članici NATO

Planeta -

Visoki ruski diplomata zapretio je danas Finskoj da će biti prva država koja će stradati u slučaju eskalacije napetosti između Rusije i NATO zbog toga što se nalazi tako blizu.

Gardijan navodi da je Mihail Uljanov, stalni predstavnik Rusije u međunarodnim organizacijama u Beču, to izjavio za agenciju RIA novosti.

- Oni su živeli bezbrižno i u miru i odjednom se našla između Rusije i NATO kao članica Alijanse, ali s obzirom da su oni naši susedi, ako , ne daj Bože, dođe do neke eskalacije, oni će prvi da stradaju - poručio je Uljanov.

NATO, Finska, Laponija
foto: AP/Mikhail Klimentyev, X/NATO, Shutterstock

Na zvaničnim nalozima NATO na društvenoj mreži X (bivši Tviter) i na Jutjubu sredonom ovog meseca objavljena je praznična čestitka Alijanse koja je snimljena upravo u Finskoj.

Radnja klipa koji nosi naziv "Božićni lov" odvija se u Laponiji, najsevernijem regionu te zemlje koja je ove godine postala članica NATO nakon decenija sprovođenja politike neutralnosti.

(Kurir.rs/The Guardian/Preneo: N. V.)

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track