IZRAEL PONOVO NAPAO JUŽNU SIRIJU Pogođena glavna baza odbrane
Foto: AP/Tsafrir Abayov

ne smiruje se

IZRAEL PONOVO NAPAO JUŽNU SIRIJU Pogođena glavna baza odbrane

Planeta -

Izrael je juče izveo vazdušne napade ciljajući glavnu sirijsku bazu protivvazdušne odbrane u južnoj Siriji, objavili su sirijska vojska i obaveštajni izvori.

Pozivajući se na izvor iz sirijske vojske, državni mediji objavili su kako su raketni napadi koji su dolazili iz smera Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom gađali nekoliko lokacija koje nisu identifikovali.

"Naša protivzračna odbrana suočila se s agresorskim projektilima i oborila neke od njih uz samo materijalne gubitke," rekao je sirijski vojni izvor. Sirijska agencija SANA je dodala kako u napadu nije bilo povređenih.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaj, a iz izraelske vojske nije bilo trenutnih komentara.

Veruje se da je gađana baza protivvazdušne odbrane sirijske vojske i radarska stanica u području Tel al-Sahn u pokrajini Sveida u jugozapadnoj Siriji.

Gaza, Izrael
foto: AP/Tsafrir Abayov

Napadi na sirijske sisteme protivvazdušne odbrane

Prošlog meseca, još jedan protivvazdušni odbrambeni sistem u Tel Kulaibu i Tel Masehu u južnoj Siriji pogođen je u, kako su visoki obaveštajni izvori rekli, intenziviranoj kampanji Izraela za ometanje sirijskih sistema protivazdušne odbrane u čije je širenje Iran bio uključen.

"Teheran pojačava svoje napore kako bi Siriji pomogao sisteme protivvazdušne odbrane koji potencijalno mogu umanjiti učinkovitost izraelskih napada," rekao je drugi regionalni vojni izvor koji je zbog osetljivosti stvari želeo da ostane anoniman.

"To je povezano s ratnim kalkulacijama u Gazi u slučaju širenja sukoba," dodao je.

Vazdušni napadi su usledili samo nekoliko dana nakon što je viši vojni savetnik Iranske revolucionarne garde, Sajed Razi Mousavi ubijen je u ponedeljak u izraelskom vazdušnom napadu kod sirijskog glavnog grada Damaska.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

05:50

NETANJAHU JE PRIVRŽEN PUTINU, ČIM SE RAT ZAVRŠI, VOJSKA PREUZIMA Đukić: Traže ostavku Gutereša, OVO JE PREVRŠILO svaku meru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track