VLADIMIR ISPAO KROZ PROZOR TREĆEG SPRATA KUĆE U ULICI KEDROVA: Još jedna u nizu misterioznih smrti Putinovih saveznika
Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

NJUZVIK OBJAVIO DA JE RUSKI POLITIČAR NAĐEN MRTAV U TOBOLSKU

VLADIMIR ISPAO KROZ PROZOR TREĆEG SPRATA KUĆE U ULICI KEDROVA: Još jedna u nizu misterioznih smrti Putinovih saveznika

Planeta -

Vladimir Jegorov (46), kojeg američki magazin Njuzvik predstavlja kao saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav, objavili su ruski mediji.

Njuzvik navodi da je Jegorov bio poslanik gradske Dume u Tobolsku u Tjumenjskoj oblasti i to kao član Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

Navodi se da je ruski Telegram kanal Baza, koji je povezan sa ruskim bezbednosnim službama, objavio je da je Jegorov u sredu ispao kroz prozor na trećem spratu kuće u ulici Kedrovaja.

Ruski list Izvestija takođe je citirao izvor koji je kazao da je moguće da je Jegorov ispao kroz prozor na trećem spratu.

Vladimir Jegorov
Vladimir Jegorovfoto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Navodi se da je ovo još jedna u nizu mistrerioznih smrti važnih ličnosti u Rusiji koje su krenule da se ređaju od kada su Putinove snage u februaru prošle godine izvršile invaziju na Ukrajinu.

Ruski sajt 72.ru citirao je jednog od očevidaca koji je kazao da je Jegorov pao kroz prozor na trećem spratu, dok je drugi naveo da je Putinov poslanik imao "probleme sa srcem".

Navodi se da će autopsijom biti utvrđen uzrok njegove smrti.

Prema podacima ruskog medija RBC Jegorov je prošle godine postao jedan od najbogatijih ljudi u Tobolsku, sa prihodom od 9,1 miliona rubalja (oko 100.500 dolara).

Na sajtu lokalnih vlasti navodi se da je on iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

(Kurir.rs/Newsweek/Preneo: N. V.)

Bonus video:

01:07

UKRAJINA JE SADA TROSTRUKO UGROŽENA! Analitičari o izjavi nemačkog kancelara Šolca: To plaća SVET, a Putin će ODRŽATI SVOJU REČ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track