U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI U FRANCUSKOJ 90.000 ŽANDARMA: Samo u Parizu 6.000 policajaca, veoma visoka pretnja od TERORISTIČKOG NAPADA
Foto: MARIO FOURMY / Sipa Press / Profimedia, Magali Cohen / AFP / Profimedia, Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia, Jumeau Alexis/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

POSLEDICA RATA IZRAELA I PALESTINACA

U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI U FRANCUSKOJ 90.000 ŽANDARMA: Samo u Parizu 6.000 policajaca, veoma visoka pretnja od TERORISTIČKOG NAPADA

Planeta -

U Francuskoj će u novogodišnjoj noći, zbog pooštrenih mera bezbednosti, biti raspoređeno 90.000 policajaca, izjavila je šefica obaveštajne službe Selin Berton.

Od toga će 6.000 biti u prestonici Parizu.

Tamo se, prema rečima francuskog ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena, za doček očekuje više od 1,5 miliona ljudi na Jelisejskim poljima.

Pariz
foto: Jumeau Alexis/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Darmanen je na konferenciji za medije rekao da postoji "veoma visoka teroristička pretnja" delimično i zbog onoga "što se dešava u Izraelu i Palestini".

Pariz
foto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia

Dodao je i da će policija prvi put moći da koristi dronove radi bezbednosnih pitanja, a da će biti angažovano i više desetina hiljada vatrogasaca i 5.000 vojnika.

Pariz
foto: Magali Cohen / AFP / Profimedia

Fokus dočeka Nove godine u Parizu biće na Olimpijskim igrama, koje se naredne godine održavaju u tom gradu.

Pariz
foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Dojče vele je ranije objavio da je, akon što se prošli doček Nove godine u Berlinu pretvorio u haos, nemačka policija objavila da će ove godine biti spremna i najavila najveći broj policajaca na ulicama.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja