SARE I ANASTASIJE (16) NEMA VEĆ 10 DANA, GRČKA JE NA NOGAMA: Svi traže nestale najbolje drugarice, konačno se pojavio SVEDOK
Foto: policija Grčke

SARE I ANASTASIJE (16) NEMA VEĆ 10 DANA, GRČKA JE NA NOGAMA: Svi traže nestale najbolje drugarice, konačno se pojavio SVEDOK

Planeta -

"Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju da kontaktiraju 'Dečji osmeh' telefonom 24 časa dnevno, na 'Nacionalnu telefonsku liniju za nestala punoletna lica - 1017', u svim policijskim upravama u zemlji, kao i preko aplikacije za upozorenje o nestalim osobama."

Ovaj apel, javlja "Protothema", deli se poslednjih dana Grčkom nakon nestanka dve šesnaestogodišnje devojčice Sare M. i Anastasije M. iz kuća u kojima su živele sa svojim porodicama u oblasti Pagratio i koja ostaju nerazjašnjena misterija deseti dan zaredom.

Nestanak dve maloletnice koje su bliske prijateljice još iz školskih dana od 19. decembra zabrinjava njihove porodice, koje već danima traže pomoć od poznatog istraživača Jorgosa Cukalisa, kako bi pomogao u istragama vlasti da ih lociraju.

Sara, Anastasija, Grčka
foto: policija Grčke

Naime, kako prenosi "Protothema", u poslednjih nekoliko sati pojavile su se neke važne informacije, jer je pronađen važan svedok iz okruženja dve devojke koji izgleda zna neke stvari u vezi s njihovim nestankom.

"Otišli ​​smo juče i deponovali mobilni telefon i laptop jedne devojke u policijskom odeljenju Pagratio. U isto vreme, našli smo i važnog svedoka koji mnogo zna", kaže Jorgos Cukalis i dodaje:

"Verujem i siguran sam da su obe devojke dobrog zdravlja i da nisu napustile Grčku kao što je smatrano na početku. Devojke su godinama najbolje drugarice. Za nas je važan svedok koga smo pronašli, a koji nam je dao važne informacije koje nam otvaraju put da ih lociramo što je pre moguće."

Sara, Anastasija, Grčka
foto: policija Grčke

Za dve devojčice je od prvog trenutka aktiviran mehanizam za uzbunu o nestanku od strane "Osmeha deteta" na zahtev njihovih porodica, jer možda postoje razlozi koji dovode njihove živote u opasnost.

Sara M. je visoka 1,67 m, teška 55 kg, ima dugu kosu bakarne boje i smeđe oči. Nepoznato je kakvu je odeću nosila na dan kada je nestala, a sa sobom je imala crnu školsku torbu.

Anastasija M. je visoka 1,70 m, teška 60 kg, ima dugu crnu kosu i smeđe oči. Na sebi je imala crnu bluzu, crne pantalone i školsku torbu.

Kurir.rs/Telegraf/Protothema

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track