KINESKOM ŠAMPIONU U ŠAHU ODUZETA TITULA ZBOG VRŠENJA VELIKE NUŽDE U KADI Koristio je i igračke za ODRASLE (VIDEO)
Foto: Prntscreen

šok

KINESKOM ŠAMPIONU U ŠAHU ODUZETA TITULA ZBOG VRŠENJA VELIKE NUŽDE U KADI Koristio je i igračke za ODRASLE (VIDEO)

Planeta -

Jan Čenglong (48) bio je prvak u društvenoj igri Sjangći, takođe poznatoj kao kineski šah, ali je morao da preda svoju titulu zbog nedoličnog ponašanja nakon pobede na turniru. Negirao je optužbe da je koristio se*sualnu igračku za prevaru na turniru, piše CNN.

Amater iz središnje kineske pokrajine Henan pobedio je 17. decembra u finalu turnira Čes King u ostrvskoj pokrajini Henan, osvojivši više od 12 hiljada evra. Nakon istrage Kineske asocijacije CKSA koja je organizovala turnir, Jan je izgubio svoju titulu prvaka zbog lošeg ponašanju u hotelu nakon turnira, saopšteno je

Iz asocijacije tvrde da je Jan vršio veliku nuždu u kadi svog hotela i da je demolirao sobu nakon nekoliko pića. Nadalje stoji da je Jan kršio javni red i mir i će biti suspendovan sa svih turnira na godinu dana.

Vršio nuždu u kadi i demolirao sobu

Nakon turnira, na kineskim strogo kontrolisanim društvenim medijima pojavile su se tvrdnje da je Jan možda varao koristeći vibrirajuću se*s igračku (analne kuglice) kako bi komunicirao s drugima. Optužbu su zatim preneli brojni kineski državni mediji. Ali Jan je odlučno odbacio te optužbe.

U intervjuu za China Newsweek, Jan tvrdi da će se žaliti protiv odluke asocijacije da ga kazni zbog incidenta u hotelu. Takođe je obećao preduzeti pravne mere protiv, kako je rekao, "klevetničkih komentara" online blogera.

U svom saopštenju, u kojem je objavljeno da je Janu oduzeta pobeda, CKSA je rekla da nije u mogućnosti da zaključi iz dostupnih informacija da li je Jan koristio se*sualnu igračku za prevaru kao što su nagađali mediji.

Koristio se*sualnu igračku za prevaru?

U svom intervjuu za China Newsweek, Jan je rekao da se nakon turnira osećao loše i da je pokušao da očisti kadu, ali je otišao u žurbi da uhvati let. "Izvinjavam se celom društvu zbog svog lošeg ponašanja", rekao je u telefonskom razgovoru.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track