NISU PRONAĐENI DELOVI RUSKE RAKETE: Poljska vojska završila potragu bez rezultata
Foto: Printscreen/Twitter

NISU PRONAĐENI DELOVI RUSKE RAKETE: Poljska vojska završila potragu bez rezultata

Planeta -

Poljska je završila potragu nakon što nije pronašla moguće delove koji pripadaju, kako se pretpostavlja, ruskoj raketi koja je u petak navodno narušila poljski vazdušni prostor, saopštila je poljska vojska.

Operativna komanda poljske vojske napisala je na platformi "X" da su aktivnosti potrage završene i da se ne planira dalja provera na terenu. Gotovo 500 vojnika je učestvovalo u potrazi u blizini grada Zamošca na jugoistoku Poljske, navela je operativna komanda, prenosi Rojters.

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u petak uveče otpravnika poslova ambasade Rusije u Varšavi Andreja Ordaša, zahtevajući objašnjenje za kršenje vazdušnog prostora Poljske.

Ordaš je izjavio da mu nisu predočeni nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da je raketa koja je preletela teritoriju Poljske bila ruska.

Cilj potrage je bio da se definitivno potvrdi da na poljskoj teritoriji nema nijednog dela tog projektila pošto su poljski vojni zvaničnici rekli u petak da je neidentifikovani objekat, za koji se pretpostavljalo da je ruska raketa, u roku od tri minuta od ulaska iz pravca Ukrajine napustio vazdušni prostor Poljske.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track