"POMOGLI STE NAM DA SHVATIMO KO JE NEPRIJATELJ": Opasna sestra Kim Džong Una uputila sarkastičnu čestitku NAJVEĆEM SUPARNIKU
Foto: AP

"POMOGLI STE NAM DA SHVATIMO KO JE NEPRIJATELJ": Opasna sestra Kim Džong Una uputila sarkastičnu čestitku NAJVEĆEM SUPARNIKU

Planeta -

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, uputila je "novogodišnju čestitku" predsedniku Južne Koreje Jun Seok Jeolu i "zahvalila mu se na doprinosu" jačanju odbrambenih sposobnosti komunističke države.

- Sa obe ruke pozdravljam činjenicu da je i na Novu godinu predsednik Republike Koreje Jun Seok-jeol rekao da će nastaviti da daje „poseban doprinos” brzom jačanju vojne moći naše države - rekla je ona.

Kim Jo Džong je ukazala na izjavu Jun Seok Jeola da će Republika Koreja i Sjedinjene Države završiti formiranje ojačanog odbrambenog sistema odvraćanja u prvoj polovini 2024. godine kako bi se suprotstavili nuklearnoj raketnoj pretnji iz Severne Koreje.

Ona je objasnila da je to omogućilo Pjongjangu da shvati ko je neprijatelj, pošto je južnokorejska strana identifikovala vlasti Severne Koreje i njenu vojsku kao "neprijatelja koji mora biti uništen".

Reči Seula o ujedinjenju Korejskog poluostrva pod okriljem "sistema liberalne demokratije" omogućile su stanovništvu Narodne Republike da otvori oči i napusti iluzorno "nacionalno pomirenje i mirno ujedinjenje", naglasila je Kim Jo Džong.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track