I TRAMP I KLINTON SU SE NAŠLI NA LISTI NAJPOZNATIJEG PEDOFILA! Sad su se oglasili sa SKANDALOZNOM porukom
Foto: AP, EPA

I TRAMP I KLINTON SU SE NAŠLI NA LISTI NAJPOZNATIJEG PEDOFILA! Sad su se oglasili sa SKANDALOZNOM porukom

Planeta -

Stotine stranica otpečaćenih dokumenata iz tužbe povezane s milijarderom pedofilom Džefrijem Epstinom objavljene su kasno sinoć. To je prvi set dokumenata koji će biti otpečaćen prema sudskom nalogu od 18. decembra, a očekuje se da će ih biti više u nadolazećim nedeljama.

Sudija američkog tužilaštva naredila je objavljivanje zapisa u sklopu tužbe povezane s Epstinovom saradnicom Gilsen Maksvel. Pravni dokumenti uključuju prethodno objavljenu optužbu na račun britanskog princa Endrua o pipanju devojke, što je on negirao. Ipak, princu Endruu su zbog druženja s Epstinom oduzete sve kraljevske titule.

U desetinama objavljenih dokumenata spominju se i bivši američki predsednici Bil Klinton i Donald Tramp, iako nijedan nije optužen za bilo što ilegalno.

Oglasili se Tramp i Klinton

Potparol Donalda Trampa Stiven Čeung sada je reagovao na objavu imena, tvrdeći da su sve tvrdnje u vezi s Trampovim odnosom s Epstinom "temeljno razotkrivene".

Donald Tramp
foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia

Tramp i Epstin su navodno bili prijatelji, a Tramp je 2002. godine za New York magazin rekao da poznaje Epstina 15 godina i da je "odličan tip". Takođe je nekoliko puta leteo njegovim avionom, iako se ogradio od svojih komentara nakon Epstinovog hapšenja i rekao da "nisu razgovarali godinama".

Reagovao je i Anhel Urena, Klintonov potparol, koji je rekao da se ništa nije promenilo otkako je objavio izjavu o Epstinu 2019. godine. Tada je poručio da Klinton "ne zna ništa" o užasnim zločinima Džefrija Epstina.

"U 2002. i 2003. predsednik Klinton imao je ukupno četiri putovanja avionom Džefrija Epstina: jedno u Evropu, jedno u Aziju i dva u Afriku, što je uključivalo zaustavljanja u vezi s radom Fondacije Klinton", poručeno je tada u saopštenju.

Bil Klinton
foto: AP Photo/Julia Nikhinson

"Imao je jedan sastanak s Epstinom u njegovoj kancelariji u Harlemu 2002. godine, a otprilike u isto vreme jednom je nakratko posetio Epstinov stan u Njujorku s članom osoblja i obezbeđenjem", pisalo je takođe u saopštenju.

"Nije razgovarao s Epstinom više od decenije", poručeno je tada u izjavi, "i nikada nije bio na ostrvu Mali Sent Džejms, Epstinovom ranču u Novom Meksiku ili njegovoj rezidenciji na Floridi."

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:03

Da li će pedofilija biti implementirana kao seksualno opredeljenje?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track