MISTERTIOZNA SMRT SINA (8) POZNATOG BIZNISMENA: Matiji pozlilo kod kuće, sutradan bio MRTAV, jer nije bilo mesta u bolnici! VIDEO
Foto: printscreen YT

lekari pod istragom

MISTERTIOZNA SMRT SINA (8) POZNATOG BIZNISMENA: Matiji pozlilo kod kuće, sutradan bio MRTAV, jer nije bilo mesta u bolnici! VIDEO

Planeta -

Osmogodišnji Matija Koada preminuo je u bolnici u Veneciji nakon što mu je pozlilo 28. decembra. Obdukcija tela zakazana je za 6. januar, ali bi mogla da bude odložena za ponedeljak. Matia je sin poznatog moldavijskog građevinskog preduzetnik, veoma cenjenog na venecijanskom Lidu po svom radu.

Rezultati obdukcije trebalo bi da pokažu od čega je preminuo dečak, koji pre dolaska u bolnicu nije imao zdravstvenih problema. Dečakovi roditelji su u međuvremenu angažovali advokata i žele da znaju tačan uzrok smrti njihovog sina.

Tužilaštvo u Italiji pokrenulo je istragu protiv tri lekara koji su dežurali na odeljenju pedijatrije. Oni će morati da objasne vlastima sve okolnosti nesreće.

Matija je 28. decembra oko 3.30 ujutru hitno prevezen u bolnicu, ali je oko četiri sata ujutru prebačen u dečiju bolnicu. Do naglog pogoršanja njegovog stanja došlo je 29. decembra u popodnevnim satima, a u 16 časova došlo je do srčanog zastoja.

Lekari su razmišljali da ga prebace na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Padovi, ali nažalost nije bilo slobodnih kreveta na odeljenju. Sat vremena kasnije dečak je preminuo.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track