PREVARANTI VARALI LJUDE NA GNUSAN NAČIN, PA UZELI 27.000 DOLARA Policija u Izraelu uhapsila trojicu muškaraca zbog NEVIĐENOG DELA
Foto: Printscreen/Twitter/Israel Police

sramno

PREVARANTI VARALI LJUDE NA GNUSAN NAČIN, PA UZELI 27.000 DOLARA Policija u Izraelu uhapsila trojicu muškaraca zbog NEVIĐENOG DELA

Planeta -

Tri osobe su uhapšene pod sumnjom da su se lažno predstavljale za rođake talaca koje je Hamas zarobio 7. oktobra i uzeli donacije u iznosu do 27.000 dolara.

Policija kaže da su osumnjičeni koristili fotografije članova porodica Hamasovih talaca zarobljenih 7. oktobra da traže novčane priloge preko Vocapa i Telegrama.

Jedan od osumnjičenih uhapšen je u četvrtak ujutru dok je pokušavao da pobegne iz zemlje, dok su druga dvojica uhapšena u svojim kućama na severu, saopštila je policija i dodala da su sva trojica u 30-im godinama.

Osumnjičeni su navodno lažno predstavljali više različitih članova porodica talaca, koristeći fotografije snimljene sa društvenih medija, i dopirali do javnosti putem platformi za razmenu poruka kao što su Vocap i Telegram tražeći donacije u gotovini.

U saopštenju policije osumnjičeni su optuženi za "cinično iskorišćavanje surove realnosti i naklonosti javnosti, u cilju obmane građana i lažnog uzimanja finansijskih donacija“.

Taoci su zarobljeni u masakrima terorističke grupe Hamas 7. oktobra, kada je oko 1.200 ljudi ubijeno tokom užasnog nasilja, a više od 240 odvedeno u Pojas Gaze. Veruje se da je u Gazi ostalo 129 talaca otetih 7. oktobra i da nisu svi živi.

(Kurir.rs/B92/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track