DEČAK SKUPLJAO ŠKOLJKE PA POKUPIO ZASTRAŠUJUĆEG STVORA IZ MORA: Izneo ga iz vode, a onda - ŠOK! Otrov 1000 puta jači od CIJANIDA
Foto: Shutterstock

UŽas

DEČAK SKUPLJAO ŠKOLJKE PA POKUPIO ZASTRAŠUJUĆEG STVORA IZ MORA: Izneo ga iz vode, a onda - ŠOK! Otrov 1000 puta jači od CIJANIDA

Planeta -

Jedan dečak je za dlaku izbegao smrt nakon što se jedno od najotrovnijih stvorenja na svetu sakrilo u školjki koju je pokupio na plaži.

Benaja Toli, 9, ronio je sa svojim ocem i skupljao školjke u Point Peronu u zapadnoj Australiji prošle nedelje kada je iz jedne školjke ispuzala plavoprstenasta hobotnica.

Dečak je držao školjku oko 20 minuta dok plivao sa ocem u okolini pre nego što je izašao iz vode i pokazao je mami i sestri.

Nakon što se ponovo smestio na peškire, mala, ali smrtonosna hobotnica je izašla iz jedne od školjki, šokirajući njegovog oca Džejsona.

Jedan zalogaj ove hobotnice dovoljan je da parališe i ubije odraslu osobu u roku od nekoliko minuta, a poznato je da je njen otrov 1000 puta jači od cijanida.

Hobotnica
foto: Shutterstock

Otac dečaka je rekao da su planirali da vrate školjke u vodu sve dok njegova ćerka nije počela da vrišti kada je hobotnica ispuzala.

"Moja ćerka, koja ima 11 godina, se sunčala i pogledala dole, a onda je videla hobotnicu kako puzi iz školjke prema njoj. Onda je došla vrišteći, a mislio sam da je videla ajkulu ili nešto slično", rekao je.

Kada su Benaijini roditelji shvatili šta je dečak doneo sa sobom, otac dečaka je to pokupio sa ostacima sa plaže i vratio u okean.

"Kada sam je vratio u vodu, plava boja na hobotnici je zasvetlela i posle toga se više nismo vraćali u vodu", napisao je na mrežama nakon što se vratio kući.

Džejson je na Fejsbuku objavio upozorenje da roditelji uvek treba da paze sa čime se njihova deca igraju na plaži.

"Nećemo više skupljati ovakve stvari" napisao je.

Skoro fatalni izlet se, na sreću, pretvorio u ništa drugo do bezopasnu lekciju.

U Australiji je tokom leta sve više primećivana plavoprstenasta hobotnica. Prošlog meseca je još jedan dečak u Pertu hitno prebačen u bolnicu nakon što ga je jedana ujela.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

07:49

DA LI TREBA SISATI OTROV AKO VAS UJEDE ZMIJA? Ljudi zabrinuti posle slučajeva u Novom Sadu i Kragujevcu: OVO SAVETUJU STRUČNJACI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja