MISTERIJA BOLESTI MINISTRA ODBRANE AMERIKE Niko nije znao da je HOSPITALIZOVAN, a Pentagon tek treba da OTKRIJE od čega se od leči
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

MISTERIJA BOLESTI MINISTRA ODBRANE AMERIKE Niko nije znao da je HOSPITALIZOVAN, a Pentagon tek treba da OTKRIJE od čega se od leči

Planeta -

Zamenica ministra odbrane SAD-a nije bila obaveštena da je ministar odbrane Lojd Ostin hospitalizovan kada je preuzela neke od njegovih dužnosti 2. januara, objavio je danas CNN.

Ketlin Hiks informisana je tek dva dana kasnije da je Ostin primljen na Novu godinu u vojnu bolnicu Valter Rid, objavio je CNN pozivajući se na dva izvora iz ministarstva odbrane.

Ostin je odmah iza Bajdena u hijerarhiji zapovedanja američkom vojskom. Rojters je objavio u subotu da je predsednik Džo Bajden informisan o hospitalizaciji tek u četvrtak uveče.

Njih dvojica razgovarala su u subotu uveče, rekao je drugi američki zvaničnik.

Ostin i dalje ostaje hospitalizovan, ne zna se zašto

Ostin, koji ima 70 godina, rekao je u izjavi u subotu da preuzima "punu odgovornost" za tajnost koja okružuje njegovu jednonedeljnu hospitalizaciju zbog još uvek nerazjašnjenog zdravstvenog stanja.

CBS je saopštio je danas da Ostin ostaje u bolnici.

Potparol Pentagona nije odmah odgovorio na zahtev za komentar o tome kada su Hiks i Braun obavešteni o Ostinovoj hospitalizaciji ili da li je on još uvek u bolnici.

Pentagon tek treba da objasni od čega se Ostin leči, da li je izgubio svest tokom protekle nedelje i dati bilo kakve detalje o tome kada će biti otpušten iz bolnice.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track