PRONAĐEN NESTALI DEO AVIONA ALJASKA ERLAJNSA Letelica se RASPADALA tokom leta, a deo koji je otpao je završio OVDE
Foto: Foto: Printscreen YouTube

eVO KO JE PRONAŠAO DEO

PRONAĐEN NESTALI DEO AVIONA ALJASKA ERLAJNSA Letelica se RASPADALA tokom leta, a deo koji je otpao je završio OVDE

Planeta -

Pronađen je nestali deo aviona Aljaska Erlajnsa koji se u petak odvojio dok je avion bio u letu, kažu istražitelji.

Učitelj po imenu Bob pronašao je nestali deo u svom dvorištu u Portlandu, rekao je predsednik organizacije koja vodi istragu.

Američka savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) juče je saopštila da će 171 avion oznake Boing MAX 9 ostati prizemljen dok agencija ne bude sigurna da mogu sigurno da lete, nakon incidenta u petak.

"Prizemljili smo sve avione na koje se to odnosi i ostaće na zemlji sve dok FAA ne bude zadovoljna njihovom bezbednošću", saopštila je FAA u nedelju.

FAA je ranije naredila hitnu inspekciju 171 aviona Boing 737 MAX 9 nakon incidenta u petak tokom leta Aljaska Erlajnsa u blizini Portlanda.

Avionu se tokom leta odlomio deo vrata i trupa

Kompanija Aljaska Erlajns je i pre objave FAA-e prizemlila svojih 65 takvih aviona dok se ne obave sigurnosne provere. Odluka je usledila nakon incidenta koji se dogodio nedugo nakon što je let Aljaska Erlajsna poleteo iz međunarodne avio luke Portland prema Los Anđelesu.

Avionu koji je prevozio 171 putnika i 6 članova posade i tada bio na visini od gotovo 5000 m odlomio se deo vrata i trupa. Uprkos padu pritiska u letelici, posada je uspešno okrenula avion i sletela nazad u Portland.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track