IZRAELCI UBILI VISOKOG VOJNOG KOMANDANTA HEZBOLAHA Iranci se ZBOG TOGA oglasili PRETEĆOM porukom: "Ko pomisli na rat sa nama..."
Foto: Foto: Printscreen

IZRAELCI UBILI VISOKOG VOJNOG KOMANDANTA HEZBOLAHA Iranci se ZBOG TOGA oglasili PRETEĆOM porukom: "Ko pomisli na rat sa nama..."

Planeta -

U napadu Izraela na južni Liban u ponedeljak ubijen je visoki komandant Hezbolahovih elitnih snaga Radvan, rekla su tri bezbednosna izvora Rojtersu.

Bezbednosni izvori identifikovali su ga kao Visama al-Tavila, zamenika šefa jedinice unutar Radvan bezbednosnih snaga. Rekli su da su on i još jedan borac Hezbolaha poginuli kada je njihov automobil pogođen u napadu na libansko selo Majdal Selm.

"Ovo je veoma bolan udar", rekao je jedan od bezbednosnih izvora.

Drugi je rekao: "Stvari će sada planuti".

Izrael je u bombardovanju ubio više od 130 boraca Hezbolaha u južnom Libanu otkako je počelo prekogranično granatiranje nakon Hamasovog napada na izraelsku teritoriju 7. oktobra. Još 19 je ubijeno u Siriji.

Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah upozorio je Izrael u dva televizijska obraćanja prošle nedelje da ne pokreće rat u punom obimu Libanu.

"Ko god pomisli na rat sa nama – jednom rečju, zažaliće", rekao je Nasralah.

(Kurir.rs/Reuters/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track