POLJOPRIVREDNICI RASIPALI ĐUBRIVO PRED ZGRADOM MINISTARSTVA Ekskluzivno iz Berlina: Policija je u punoj borbenoj gotovosti (VIDEO)

kurir tv

POLJOPRIVREDNICI RASIPALI ĐUBRIVO PRED ZGRADOM MINISTARSTVA Ekskluzivno iz Berlina: Policija je u punoj borbenoj gotovosti (VIDEO)

Planeta -

Boris Stojanović iz Udruženja zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije se iz Berlina putem video poziva javio u jutarnji program Kurir televizije, pa je otkrio kako zaista izgledaju protesti poljoprivrednika u Nemačkoj, kao i to šta je planirano za danas.

- U ovom trenutku je situacija dosta bolja i malo je mirnije, ovde u Berlinu je policija u maltene potpunoj borbenoj gotovosti. Pokušavali su da zaustave ulazak poljoprivrednika u sam centar grada. Poljoprivrednici su zaista došli u velikom broju, blokirali su dosta saobraćajnica, prilaznih puteva. Policija koliko god pokušavala da ih zaustavi, oni jednostavno sa traktorima zaobiđu blokade.

Potom je otkrio koliko ova situacija otežava život građanima Nemačke:

01:35

POLJOPRIVREDNICI RASIPALI ĐUBRIVO NA ZGRADU MINISTARSTVA Ekskluzivno iz Berlina: Policija je u punoj borbenoj gotovosti

- Berlinci su navikli na špiceve u toku prepodneva i popodneva, ali ove blokade dodatno otežavaju kretanje. Najavili su da će blokade biti radikalnije, ovde su bili kreativni, pa su na zgradu Ministarstva poljoprivrede rasipali đubrivo. Tako da je to i postalo malo van kontrole, iako je policija bila naoružana, nije došlo ni do kakvih incidenata. Za sada je sve proteklo u napetom tonu.

Potom je odgoentuo da li se usled protesta promenila retorika zvaničnika:

- To je geopolitičko pitanje, poljoprivrednici su ozlojađeni time da se mnogo više pomaže Ukrajini, nego domaćoj privredi. Postoji informacija da je Nemačka bila spremna da dodatno otkupljuje neke ukrajinske zalihe žita po povlašćenim cenama, a to se tamošnjim poljoprivrednicima nije svidelo. Moraju da nađu zajednički jezik, da sednu za sto i da nađu nešto dobro za obe strane. Ne vidim da će poljoprivrednici odustati, rešeni su da isteraju svoje. Na neki način, smatram da su delimično u pravu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:50

NEVIĐEN PROTEST POLJOPRIVREDNIKA U NEMAČKOJ! Šokantna izjava predsednika IFO instituta: Oni su veoma uticajna i jaka grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track