ŠTA JE SLEDEĆI KORAK NATO U UKRAJINI: Stoltenberg otkrio planove zapadne alijanse dok se pojačavaju ŽESTOKI RUSKI NAPADI
Foto: Youtube/DW News/The Sun

ŠTA JE SLEDEĆI KORAK NATO U UKRAJINI: Stoltenberg otkrio planove zapadne alijanse dok se pojačavaju ŽESTOKI RUSKI NAPADI

Planeta -

Članice NATO su na sastanku sa Ukrajinom jasno stavile do znanja da će nastaviti da pružaju toj zemlji veliku vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć dok se bori protiv Rusije, saopštio je NATO.

U saopštenju NATO-a objavljenom nakon video-konferencije Saveta NATO-Ukrajina, navodi se i da su zemlje članice predstavile planove za obezbeđivanje dodatnih milijardi evra Ukrajini 2024. godine.

- NATO oštro osuđuje ruske napade raketama i dronovima na ukrajinske civile, uključujući oružje iz Severne Koreje i Irana - rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

- Dok Moskva pojačava udare na ukrajinske gradove i civile, saveznici iz NATO jačaju protivvazdušnu odbranu Ukrajine - dodao je on.

Ukrajinu su na sastanku putem video poziva predstavljali general-potpukovnik Nikolaj Oleščuk, komandant ukrajinskog vazduhoplovstva i zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksij Serhijev.

Rusija je nedavno pojačala svoje napade na Ukrajinu. Ranije ovog meseca napala je dva najveća ukrajinska grada, Kijev i Harkov.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:03

Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare dan uoči početka dvodnevnog sastanka šefova diplomatija NATO u Briselu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track