PUTIN TVRDI DA SU SAMO 4 ZEMLJE JAČE OD RUSIJE U JEDNOJ STVARI: Kaže da je pritiskaju sa svih strana, ali je opet PRVA U EVROPI
Foto: Gavriil GRIGOROV / AFP / Profimedia

ŠEF KREMLJA O STANJU NACIONALNE PRIVREDE

PUTIN TVRDI DA SU SAMO 4 ZEMLJE JAČE OD RUSIJE U JEDNOJ STVARI: Kaže da je pritiskaju sa svih strana, ali je opet PRVA U EVROPI

Planeta -

Ruska ekonomija je po paritetu kupovne moći postala prva u Evropi i peta u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Čini se da nas sa svih strana guše, pritiskaju, ali po obimu ekonomije u celini prvi smo u Evropi. Prestigli smo Nemačku i zauzeli peto mesto u svetu: Kina, SAD, Indija, Japan, Rusija. U Evropi smo broj jedan. Po paritetu kupovne moći prestigli smo čitavu Evropu, ali još treba da radimo na tome kada je reč o pokazateljima po glavi stanovnika - rekao je ruski lider na sastanku sa preduzetnicima sa Dalekog istoka, prenosi Sputnjik.

Putin je takođe kazao da rast ruske ekonomije u 2023. godini može biti viši od predviđenih 3,5 odsto, te da je to izvanredan rezultat s obzirom na spoljne pritiske kojima je zemlja izložena.

Vladimir Putin
foto: Kremlin.ru

Šef Kremlja se nije složio sa konstatacijom predsednika organizacije „Poslovna Rusija“ Alekseja Repika da se privreda Japana navodno može otpisati.

- Japan je, kao i mnoge evropske ekonomije, visokotehnološka ekonomija - ocenio je predsednik Rusije.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: N. V.)

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track