AMERIČKI GIGANT MORA DA PLATI MILIONSKU ODŠTETU ZBOG UZNEMIRAVANJA: Zaposleni namerno slali bračnom paru pakete JEZIVOG SADRŽAJA

neverica

AMERIČKI GIGANT MORA DA PLATI MILIONSKU ODŠTETU ZBOG UZNEMIRAVANJA: Zaposleni namerno slali bračnom paru pakete JEZIVOG SADRŽAJA

Planeta -

Kompanija i-Bej mora da plati tri miliona dolara odštete nakon što su zaposleni namerno slali žive pauke i bubašvabe bračnom paru iz Masačusetsa!

Kompanija je optužena za šest krivičnih dela, uključujući praćenje, uticaj na svedoke i ometanje pravde. Sve je počelo nakon što je grupa funkcionera 2019. godine poslala pakete s uznemirujućim sadržajem na adresu Ine i Davida Štajnera. U nekima od paketa nalazile su se krvava maska svinje, svinjski fetus, živi insekti, ali i pogrebni venac.

Državni tužilac u Masačusetsu navodi da je nagodba od tri miliona dolara najveća kazna koju je prema zakonu mogao da dobije i-Bej. Tužilac Džošua Livaj nazvao je ponašanje kompanije "apsolutno užasnim".

- Zaposleni i izvođači koji su bili uključeni u kampanju pretvorili su živote žrtava u pakao. Cilj okrutne kampanje bio je da ućutkaju njihovo izveštavanje i zaštite brend - rekao je Livaj.

Kompaniju će prema odredbama nagodbe naredne tri godine kontrolisati nezavisni korporativni nadzor.

Izvršni direktor i-Beja Džejmi Janun nazvao je ponašanje kompanije u 2019. godini "pogrešnim i vrednim osude".

- I dalje se najdublje izvinjavamo Štajnerovima za ono što su pretrpeli. U međuvremenu smo dobili nove čelnike i i kompanija je ojačala svoje politike, procedure, kontrole i obuku - rekao je Janun.

Livaj navodi da su zaposleni, uključujući Džima Baga, tadašnjeg višeg direktora za bezbednost, bili frustrirani navodima iz biltena koji su pisali Štajnerovi. Par je inače u svom biltenu objavljivao informacije namenjene prodavcima na i-Beju.

Kampanja zastrašivanja, koja se odvijala u avgustu 2019. godine, nastojala je da primora par da promeni sadržaj svog biltena. Uznemirujući paketi uključivali su kutiju živih insekata, knjigu o preživljavanju gubitka supružnika, pornografiju...

Uznemiravanje para od strane zaposlenih nije se zaustavilo na jezivim paketima. Zaposleni su otišli do kuće Štajenrovih kako bi ih nadzirali i instalirali GPS uređaj za praćenje na njihov automobil.

Takođe su objavili adresu para na oglasniku Kreglist i tamo pozvali javnost na seksualne susrete u njihovom domu.

- Nismo ostavili kamen neprevrnut u našoj misiji da pozovemo na odgovornost svakog pojedinca koji je okrenuo svet žrtava naglavačke kroz beskrajnu noćnu moru pretećih i kriminalnih radnji - rekao je Livaj.

Bag je osuđen na 57 meseci zatvora dok je još šest drugih zaposlenih takođe je osuđeno zbog umešanosti u zločine.

Kompanija je saopštila da je otpustila sve uključene u zločin još 2020. godine.

(Kurir.rs/CNN/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track