SKANDALOZNO Austrijskom silovatelju koji je koji je ćerki napravio sedmoro dece se UKIDA KAZNA? Isplivale ŠOK INFORMACIJE
Foto: APA/People PIcture/Capital Pictu APA/People PIcture / Capital pictures / Profimedia

NEVEROVATNA

SKANDALOZNO Austrijskom silovatelju koji je koji je ćerki napravio sedmoro dece se UKIDA KAZNA? Isplivale ŠOK INFORMACIJE

Planeta -

Jozef Fricl (88), austrijski silovatelj koji je godinama držao ćerku u zatočeništvu, navodno živi u svetu fantazije u zatvoru: boluje od teške demencije i navodno nekad misli da je pop zvezda, preneli su austrijski mediji.

Čovek koji je svoju ćerku Elizabetu držao u tamnici u svom podrumu u Amštetenu u Austriji više od 24 godine i sa njom imao sedmoro dece, nalazi se iza rešetaka od 2009. Ali novi psihološki izveštaj dolazi do zaključka da je on sada bezopasan.

Prema pisanju Kronen-Zeitung, izveštaj je pripremila forenzički psihijatar Hajdi Kastner (61), koja je ispitivala Friclov mentalni život tokom suđenja za incest i dijagnostikovala teški poremećaj ličnosti.

Došla je do zaključka da bi Austrijanca trebalo klasifikovati kao "bezopasnog" zbog njegove napredne demencije i stoga su dalji zločini malo verovatni.

0030601704, Jozef Fricl
foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

Jozef Fricl je takođe fizički slab i može da hoda samo uz pomoć štapa.

Za novi izveštaj na sudu se izborila Friclova advokatica Astrid Vagner (60). Prema pisanju medija, dešava se da Fricl tvrdi da je učestvovao u diskusiji na televiziji ili važnom poslovnom sastanku "napolju". S vremena na vreme počinilac incesta čak pomisli da je pop zvezda koja se pojavila u odgovarajućoj emisiji.

Moguće je da će Jozef Fricl uskoro biti smešten u državni starački dom, kaže Vagner, ali postoji mogućnost i da bude trajno smešten u zatvorskoj ambulanti.

Da li Fricl ima nepoznatog sina?

Uprkos njegovoj demenciji, Friclove priče o ranije "nepoznatom sinu" i dalje su aktuelne. Pre nekoliko meseci mu se javio muškarac iz Austrije i rekao da mu je 88-godišnjak otac.

Njegova majka je navodno imala aferu devet meseci pre njegovog rođenja sa Friclom, tvrdi čovek. DNK test sada treba da razjasni stvari.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:47

TO JE ZNAK DA JE U PITANJU PSIHIJATRIJSKI POREMEĆAJ! Stručnjak reagovao na vest o nesrećnoj ženi koja je ostavljena da ISTRULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja