ZA NAPAD NA VORONJEŽ JE OSMIŠLJENA POSEBNA TAKTIKA U upotrebi je bila SPECIJALNA APLIKACIJA koja je vrlo popularna u Rusiji
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen

isplivali detalji

ZA NAPAD NA VORONJEŽ JE OSMIŠLJENA POSEBNA TAKTIKA U upotrebi je bila SPECIJALNA APLIKACIJA koja je vrlo popularna u Rusiji

Planeta -

Aplikacija Narodnog fronta Radar.NF pomogla je da se obori tri od osam dronova tokom sinoćnog napada ukrajinskih oružanih snaga na oblast Voronjež, saopštila je pres služba te organizacije.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su snage PVO u utorak uveče uništile pet i presrele tri ukrajinska drona iznad teritorije Voronješke oblasti. Prema rečima regionalnog guvernera Aleksandra Guseva, u napadu je povređena devojčica rođena 2013. godine. Prema preliminarnim podacima, oštećeno je 35 stanova u tri desetospratnice.

"Primljeno je ukupno 15 signala, svi su odmah prosleđeni vojsci, a svi su se odnosili na bespilotne letelice ili eksplozije. Tri bespilotne letelice su oborene zahvaljujući signalima korisnika aplikacije Radar.NF, a zahvaljujući pomoći građana, napad je sprečen“, rekao je projekt menadžer razvoja aplikacija Mihail Kamišev.

Prema Narodnom frontu, do danas je više od 350 hiljada Rusa preuzelo Radar.NF.

Gradonačelnik Voronježa na jugu Rusije proglasio je u utorak vanredno stanje nakon, kako su zvaničnici rekli, napada dronovima koje je pokrenula Ukrajina, javila je jutros novinska agencija Rojters.

Rusija ima vazdušnu bazu u blizini grada Voronježa, gde se baziraju neki borbeni avioni-bombarderi Suhoj Su-34, prenose ruski mediji.

Rusija ih koristi za bombardovanje Ukrajine.

Ruska novinska kuća Šot izvestila je da se u blizini vazdušne baze čulo najmanje 15 eksplozija, a da su ostaci dronova pali u blizini na stambenu zgradu.

Ljudi iz najmanje jedne stambene zgrade evakuisani su u obližnju školu nakon što su ostaci dronova izazvali požar i razneli prozore, rekao je ruski gradonačelnik Vadim Kstenin.

(Kurir.rs/Sputnik/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:13

DRONOVI KOJI SU NAPALI MOSKVU NISU DOŠLI IZ UKRAJINE?! General u penziji: Nisu prešli 800km, nego je neko upravljao IZ BLIZINE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track