BRAČNI PAR SE ŽIV SKUVAO U SVOJOJ KUĆI! Kotao dostigao čak 500 STEPENI, u sobama bio potpuni PAKAO
Foto: Shutterstock

BRAČNI PAR SE ŽIV SKUVAO U SVOJOJ KUĆI! Kotao dostigao čak 500 STEPENI, u sobama bio potpuni PAKAO

Planeta -

Stariji bračni par pronađen je mrtav u njihovom domu u Južnoj Karolini, a veruje se da su se "živi skuvali", nakon što je kotao za grejanje dostigao temperaturu veću od 500 stepeni Celzijusa!

Kada su policajci ušli u kuću gotovo da su se srušili od vrućine, a čak i nakon 20 minuta luftiranja, temperatura u svim prostorijama premašivala je 50 stepeni Celzijusa.

Tela nesrećnih supružnika bila su toliko vrela da je toplomer pokazao temperaturu od maksimalnih 42 stepena, javlja CBS News.

Iz policije su naveli da je patrola otišla do doma starijeg bračnog para 6. januara, a nakon što su zabrinuti članovi porodice prijavili da već tri dana ne mogu da stupe u kontakt sa njima.

Policajci su uspeli da uđu u kuću kroz prozor u spavaćoj sobi, a Džoan Litldžon (84) i Glenvud Fauler (82) pronađeni su mrtvi u krevetu. Na njihovim telima nije bilo znakova nasilja.

Policajci koji su ušli u kuću odmah su javili da je u "objektu neverovatno vruće", a kada je stigla hitna pomoć i izmerila temperaturu tela pokojnika, toplomer je pokazao maksimalnu vrednost.

Prema lekarima sa klinike Mejo, prosečna telesna temperatura kod čoveka kreće se od 36,1 do 37,2, a ukoliko temperatura pređe 40, odmah treba pristupiti snižavanju temperature i potražiti pomoć lekara.

Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su krenuli ka podrumu, kako bi proverili kotao.

"Kada su ušli u prostoriju gde su bojler i kotao za grejanje jedan vatrogasac je rekao da je kotao bio toliko usijan da se osećao kao da je ušao ravno u požar", ističe se u saopštenju.

Kada su isključili kotao izmerili su temperaturu veću od 537 stepeni Celzijusa.

Prema navodima nadležnih, u ovaj tragičan slučaj nema umešanih trećih lica. Rođaci, koji su videli par početkom godine, rekli su da su ih posetili i da je u kući bilo veoma hladno, te da su se supružnici žalili da "kotao i bojler nešto zezaju".

Tada su, kako su naveli prilikom davanja izjave, "nešto prčkali oko bojlera" i napustili dom.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:47

Veliki požar izbio na porodičnom imanju kod Kraljeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track