BORBA U REPUBLIKANSKOJ PARTIJI: Donald Tramp i Niki Hejli izjednačeni u Nju Hempširu
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

BORBA U REPUBLIKANSKOJ PARTIJI: Donald Tramp i Niki Hejli izjednačeni u Nju Hempširu

Planeta -

Bivši predsednik SAD Donald Tramp i bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli izjednačeni su u Nju Hempširu manje od nedelju dana pred održavanje unutarstranačkih izbora za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, pokazuje istraživanje Američke istraživačke grupe, dok prema istraživanju Univerziteta Safolk i televizije NBC Tramp ubedljivo vodi.

Tramp i Hejli imaju podršku po 40 odsto republikanaca, dok se guverner Floride Ron DeSantis nalazi na trećem mestu sa podrškom četiri odsto birača, prenosi portal Hil.

Sa druge strane, istraživanje Univerziteta Safolk i televizije NBC pokazuje da je Tramp učvrstio svoje vođstvo u Nju Hempširu.

Donald Tramp
foto: AP Andrew Harnik

Prema rezultatima tog istraživanja, bivšeg predsednika podržava 50 odsto republikanaca, Hejlijevu 34 odsto njih, a DeSantisa pet odsto birača.

Sva dosadašnja istraživanja pokazala su da Tramp ima ubedljivu podršku republikanaca u Nju Hempširu.

Unutarstranački izbori u Nju Hempširu zakazani su 23. januar, a dolaze nakon kokusa u Ajovi na kojima je Tramp ubedljivo pobedio, osvojivši više od 50 odsto glasova.

Drugoplasirani je bio DeSantis sa podrškom 21,2 odsto birača, a treća Hejli za koju je glasalo 19 odsto republikanaca.

Zbog rezultata u Ajovi, iz trke za predsedničkog kandidata Republikanske stranke izašli su Vivek Ramasvami, koji je osvojio 7,7 odsto glasova, i Asa Hačinson za kojeg je glasalo 0,2 odsto birača (191 birač).

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

01:05

KURTI NEMA STRAH OD BRISELA, OVA 2 FAKTORA DIKTIRAJU SITUACIJU Deđanski: Tramp je brzo smirio Kurtija, a sada mu sve dopuštaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track