ŠTA SE DOGAĐA SA TRAMPOM, SVI GLEDAJU U JEDAN DETALJ: Na koži mu se pojavile čudne mrlje, lekar objasnio moguće uzroke
Foto: Charly TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

ŠTA SE DOGAĐA SA TRAMPOM, SVI GLEDAJU U JEDAN DETALJ: Na koži mu se pojavile čudne mrlje, lekar objasnio moguće uzroke

Planeta -

Nakon što je objavljena fotografija Donalda Trampa kako napušta Trampovu kulu, mnogi su se zapitali kakve su to crvene mrlje na njegovim dlanovima.

Fotografija je nastala u trenutku dok je Tramp odlazio na drugo suđenje za klevetu na Menhetnu koje je pokrenula E. Džin Kerol.

Ovo novo suđenje, za koje se očekuje da će se završiti do kraja nedelje, usledilo je nakon građanske parnice koja je okončana prošlog maja kada je porota proglasila bivšeg predsednika odgovornim za seksualni napad i klevetu.

Tramp, bivši predsednik koji se nada da će ponovo dobiti nominaciju svoje stranke, negirao je da je seksualno zlostavljao E. Džin Kerol u robnoj kući Bergdorf Goodman u Njujorku 1990-ih. Ona traži 10 miliona dolara odštete, nakon što joj je prošle godine dodeljeno 5 miliona dolara.

Kao što se i ranije dešavalo, ljudi na društvenim mrežama su spekulisali šta je izazvalo mrlje na Trampovim rukama. Neki su rekli da je možda herpes ili da je možda nedavno pao.

Iako je teško dijagnostikovati stanje kože na osnovu samo jedne fotografije, dr Džošua Zajhner, vanredni profesor dermatologije u bolnici Maunt Sinaj u Njujorku, rekao je za Biznis Insajder da Tramp verovatno ima osip — koji bi mogao da ima različite uzroke.

- Osip na rukama može biti uzrokovan raznim faktorima, od infekcija preko upalnih stanja do spoljnih faktora - rekao je Zajhner i naveo šta bi to moglo biti.

Opcija 1: Ruke su mu previše suve

Zajhner je rekao da su najčešći uzroci osipa na rukama suvoća i prekomerno pranje. S obzirom na to da je Tramp samoproglašeni "germofob", teorija o preteranom pranju ruku mogla bi biti tačna. Niske temperature takođe mogu dovesti do suve kože, što je češće zimi.

Opcija 2: Plikovi od igranja golfa

Druga mogućnost su plikovi, za koje je Zajhner rekao da mogu biti uzrokovani "trenjem od aktivnosti poput golfa, dizanja tegova ili bejzbola". Pošto Tramp voli da igra golf, ovo je takođe verovatan scenario.

Opcija 3: Prosuo je sok od limete po rukama

Zajhner je rekao da "čak i izlaganje soku od limete na jakoj sunčevoj svetlosti može izazvati hemijsku opekotinu kože", inače poznatu kao "opekotina od margarite". Iako Tramp ne pije alkohol, bezalkoholni koktel od citrusa može izazvati blage opekotine.

Opcija 4: Ništa od navedenog

Kako je Zajhner istakao, osip na rukama može biti uzrokovan mnogim stvarima, uključujući i nešto tako bezazleno kao što su ujedi insekata. Osim ako sam bivši predsednik ne kaže šta je izazvalo mrlje, možda nikada nećemo saznati.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:01

TRAMP JE OSVEDOČENI MRZITELJ MUSLIMANA M. Kostić: Obe strane polažu prava na božju pomoć U RATU, a od OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track