KAMERON PROVOCIRA RUSIJU: Amerika potrošila 10 odsto budžeta da uništi POLA RUSKOG NAORUŽANJA i to bez ijednog mrtvog Amerikanca
Foto: Fonet/AP

oštra poruka

KAMERON PROVOCIRA RUSIJU: Amerika potrošila 10 odsto budžeta da uništi POLA RUSKOG NAORUŽANJA i to bez ijednog mrtvog Amerikanca

Planeta -

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Кameron rekao je da su SAD potrošile 10 odsto svog budžeta da unište 50 odsto ruskog naoružanja i to bez gubitka ijednog Amerikanca!

- Već sam ovo rekao svojim američkim kolegama! Potrošili ste 10 odsto budžeta za odbranu što je omogućilo da se uništi 50 odsto ruskog naoružanja bez ijednog izgubljenog američkog života. To je jednostavno odličan rezultat - rekao je Kameron na ukrajinskom doručku u Davosu.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije je dodao da je ekonomski potencijal Zapada 25 puta veći od ruske ekonomije, ali da tim resursima treba pravilno upravljati.

Slično mišljenje je ranije izneo i američki senator Lindzi Grejem koji je rekao da je vođenje rata u Ukrajini "dobra investicija" za Ameriku .

- Ukrajina je partner o kome sam sanjao. Spremni su da se bore. Samo im je potrebna naša ekonomska i vojna podrška. Ukrajinski narod je povratio polovinu svoje teritorije za 18 meseci, a nijedan Amerikanac nije poginuo. NATO se širio. Ruska ekonomija je propadala i vojska joj je uništena. To je bila dobra investicija za američki narod - rekao je Grejem.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja