BAJDEN UPOZORAVA NA MOGUĆU KRIZU NA BALKANU: Šta mislite da će se desiti od Mađarske do Poljske ako Rusija pobedi Ukrajinu?!
Foto: Chris Kleponis / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

neverica

BAJDEN UPOZORAVA NA MOGUĆU KRIZU NA BALKANU: Šta mislite da će se desiti od Mađarske do Poljske ako Rusija pobedi Ukrajinu?!

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da bi ukidanje finansijske pomoći Ukrajini moglo dovesti do krize u zemljama Balkana.

- Ako odemo, a Rusija izdrži njihov napad i pobedi Ukrajinu, šta mislite da će se desiti u balkanskim zemljama? Šta mislite da će se dogoditi od Poljske do Mađarske - upitao je Bajden tokom obraćanja u Beloj kući, a prenosi Srna.

Bajden je inače sinoć potpisao nacrt zakona o kratkoročnoj potrošnji kojim će savezne institucije vlasti raditi do početka marta.

Zakon se ne bavi dodatnom pomoći Ukrajini, koja ostaje blokirana dok ključni zakonodavci nastavljaju da pregovaraju o merama bezbednosti granica, koje bi išle u tandemu sa većom podrškom Kijevu.

Bivši američki predsednik Donald Tramp, podsetimo, izjavio je da Rusija nikad ne bi napala Ukrajinu da je on bio na mestu predsednika. Takođe je obećao da će okončati rat za 24 sata ako bude ponovo izabran napominjući da veoma dobro poznaje ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog.

(Kurir.rs/Nezavisne/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track