IZRAEL UBIO IRANSKOG GENERALA U SIRIJI: Nemilosrdan napad IDF na stambenu četvrt Damaska! BOMBA SRUŠILA CELU VIŠESPRATNICU (VIDEO)
Foto: Printscreen

nova drama

IZRAEL UBIO IRANSKOG GENERALA U SIRIJI: Nemilosrdan napad IDF na stambenu četvrt Damaska! BOMBA SRUŠILA CELU VIŠESPRATNICU (VIDEO)

Planeta -

Četiri vojna savetnika Iranske revolucionarne garde navodno su poginula u izraelskom vazdušnom napadu na Damask, navodi IRGC, a prenosi državna agencija Tasnim.

- Brutalni zločinački režim Izraela ponovo je izvršio napad na grad Damask. Кao rezultat vazdušnog napada borbenih aviona uzurpatorskog agresorskog režima ubijeno je nekoliko pripadnika sirijskih snaga i četiri vojna savetnika Islamske Republike Iran - navodi IRGC.

Tasnim navodi da je nekoliko sirijskih civila takođe nastradalo tokom izraelskog vazdušnog napada u oblasti Meze u Damasku.

List Šarg navodi da su među poginulim iranskim oficirima i zamenik šefa obaveštajnih službi specijalnih snaga IRGC Al-Кuds general Sadeg Omidzadeh.

Lokalni mediji navode da je tokom napada potpuno uništena četvorospratnica.

Nekoliko civila je ubijeno i povređeno u izraelskom napadu na glavni grad Sirije Damask, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

- Izraelski neprijatelj je oko 10.20 sati izvršio vazdušnu agresiju sa okupirane Golanske visoravni pogodivši stambenu zgradu u oblasti al-Meza u gradu Damasku. Naši sistemi protivvazdušne odbrane su odgovorili na neprijateljske rakete i oborili neke od projektila. Usled agresije je više civila ubijeno i povređeno, zgrada je potpuno uništena, a oštećene su susedne kuće - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Sirije.

IDF inače redovno izvodi udare na teritoriji Sirije.

Viši vojni savetnik Iranske revolucionarne garde, podsetimo, ubijen je u nedavno u izraelskom vazdušnom napadu kod sirijskog glavnog grada Damaska. General Sajed Razi Musavi navodno je bio zadužen za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

05:47

NETANJAHUOV MIROVNI PLAN LIČI NA PAVELIĆEV PLAN ZA ISTREBLJENJE SRBA! Eksperti: Izrael sprovodi GENOCID sa JEDNIM CILJEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track