UKRAJINCI OBJAVILI ŠOK SNIMAK NAPADA NA AVDIJIVKU: Rusi jurišaju, a tenkovi trpe NENORMALNE napade (FOTO/VIDEO)
Foto: Foto: Printscreen

UKRAJINCI OBJAVILI ŠOK SNIMAK NAPADA NA AVDIJIVKU: Rusi jurišaju, a tenkovi trpe NENORMALNE napade (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Ukrajinci su objavili novi snimak za koji kažu da prikazuje "najveći ruski napad" na Avdijivku. Video je objavila ukrajinska 110. odvojena mehanizovana brigada u subotu, a nastao je krajem oktobra 2023.

Video prikazuje nešto što izgleda kao kolona ruskih vozila koja se kreću preko polja, a jedno od vozila nailazi na nagaznu minu. Ruski lovci prilaze, a ukrajinski lovci počinju da se sukobljavaju sa njima, stoji u opisu videa koji možete videti OVDE.

Avdijivka
foto: Foto: Printscreen

Rusija je pokrenula ofanzivu oko Avdijivke pre više od tri meseca, što je rezultiralo hiljadama mrtvih na obe strane. Zapadni analitičari u početku su bili optimistični i tvrdili su da grad neće pasti. Ali Moskva se gotovo svakodnevno približava industrijskom naselju.

Napredovanje oko Avdijivke imalo je visoku cenu za snage Kremlja. Između 10. oktobra i 28. novembra Moskva je izgubila više od 211 vozila oko Avdijivke, prema analizi satelitskih snimaka projekta Frontelligence Insight.

Britansko ministarstvo odbrane takođe je sugerisalo da je Rusija izgubila oko 200 oklopnih vozila u prve tri nedelje ofanzive na Avdijivku.

Avdijivka
foto: Foto: Printscreen

U nedelju je ukrajinska vojska saopštila da je u poslednja 24 sata odbila 11 ruskih napada oko grada.

Zauzimanje Avdijivke omogućilo bi Moskvi da uveliko proširi svoje logističke operacije, ugrozilo operacije Ukrajine protiv ruskih položaja u gradu Donjecku i moglo bi da otvori put Rusiji prema Kostjantinivki — prilično važnom uporištu, rekao je bivši pukovnik ukrajinske vojske Šerij Hrabski.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:38

UKRAJINA JE RAZBIJENA! General: Da imaju samo 10 odsto od svojih sadašnjih gubitaka BILO BI STRAVIČNO! Prognozirao kraj rata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track