ZAPLENJENA NARKO-PODMORNICA SA OGROMNIM TOVAROM KOKAINA: Na „škrpion-paketima" droga vredna 27 miliona dolara! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Video plus

ZAPLENJENA NARKO-PODMORNICA SA OGROMNIM TOVAROM KOKAINA: Na „škrpion-paketima" droga vredna 27 miliona dolara! (VIDEO)

Planeta -

Vlasti pokazale tovar kokaina, u kome su i paketi sa škorpionom

Kolumbijska mornarica presrela je polupodmornicu koja je prenosila skoro 800 kilograma kokaina u paketima na kojima je bio odštampan znak škorpije.

Narko-podmornica", dugačka 15 metara, prva koja je uočena ove godine, zaplenjena je u kolumbijskim vodama. Kolumbijska mornarica procenjuje da je tovar bio vredan 27 miliona dolara i navodi da je podmornica bila na putu ka Americi ili Evropi.

Tri osobe koje su bile u podmornici su uhapšene.

Iz mornarice su saopštili da je podmornica presretnuta u Tihom okeanu.

Unutra su bili paketi kokain hidrohlorida, a na mnogima od njih se nalazila slika škorpije ili su bili označeni sa „Vini" i „Karnal". Droga i osumnjičeni prebačeni su u Buenaventuru, kolumbijski lučki grad.

Dodatne informacije o osumnjičenima treba tek da budu objavljene.

„Ovom zaplenom, sprečeno je da organizacije koje krijumčare drogu dobiju skoro 27 miliona dolara od prodaje na međunarodnom ilegalnom tržištu, a sprečeno je i širenje oko dva miliona doza na ulicama širom sveta", saopšteno je iz mornarnice.

Kolumbijska mornarica podelila je sliku narko-podmornice. Narko-podmornice popularan su način prenošenja droge jer mogu dugo da ostanu neprimećene.

Takođe, mogu biti potopljene posle isporuke. Često ih ljudi sami prave od stakloplastike i šperploče. Kolumbija je najveći proizvođač kokaina na svetu.

Tokom 2023. godine, kolumbijska mornarica presrela je 30 tona droge i više od pet tona marihuane. Najveća narko-podmornica ikada otkrivena u Kolumbiji, presretnuta je u maju prošle godine sa tri tone kokaina, preneo je CBS Njuz, BBC partner u Americi.

Bila je dugačka 30, a široka tri metra.

Ujedinjene nacije navele su da je Kolumbija u 2022. godini postavila novi rekord u proizvodnji kokaina, pošto se lišće koke, u kojima se nalazi, uzgajalo na više od 230.000 hektara.

Vlasti u Belgiji kazale se u da su zaplenile rekordnu količini kokaina u luci u Antverpenu prošle godine, pošto je ovaj lučki grad postao glavno mesto u Evropi za ulazak droge koja stiže iz Južne Amerike.

Kurir.rs / BBC

Bonus video:

01:11

ZAPLENA PLUTAJUĆEG KOKAINA VREDNOG 400 MILIONA EVRA! Italijanska policija presrela ogroman narko tovar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track