DECA REŠILA SLUČAJ MISTERIOZNIH UBISTAVA CRVENOKOSIH ŽENA: Profesor im dao zadatak, otkrili ko je "DAVITELJ IZ BIBLIJSKOG POJASA"
Foto: Tennessee Bureau of Investigation

DECA REŠILA SLUČAJ MISTERIOZNIH UBISTAVA CRVENOKOSIH ŽENA: Profesor im dao zadatak, otkrili ko je "DAVITELJ IZ BIBLIJSKOG POJASA"

Planeta -

Misterija ubistava žena u SAD koje su 80-ih godina prošlog veka lišene života mogla bi da se razreši zahvaljujući grupi đaka koji su u okviru srednjoškolskog kursa otkrili nove detalje, koje čak ni policija nije otkrila.

Reč je o slučaju ubijenih crvenokosih žena, za koje se veruje da ih je bilo do 14. Neke od njih su verovatno bile i prostitutke.

U razredu profesora Aleksa Kembela, u srednjoj školi Elizabeton, još 2018. godine su đaci dobili zadatak da pronađu vezu između ubistava crvenokosih žena.

Nakon detaljne istrage, đaci su zaključili da je čak šest žrtava bilo u kontaktu sa jednim čovekom, kog su nazvali "Davitelj iz Biblijskog pojasa".

Biblijski pojas je oblast na jugu SAD, gde konzervativni protestanti imaju važnu ulogu u društvu.

U jednom trenutku, u okviru kursa sociologije, u pomoć im je uskočio bivši agent FBI Skot Barker.

Svih šest žena koje su označili studenti ubijene su između 1983. i 1985. godine. Tri su bile iz Tenesija, a ostale iz Zapadne Virdžinije, Kentakija i Arkanzasa.

Sve su ubijene nakon fizičkog obračuna i bačene su pored autoputa. Telo jedne žrtve pronađeno je u zamrzivaču, dok je od druge pronađen samo skelet jer se njeno telo mesecima raspadalo.

- Kao profesor uvek želite da učenici nešto nauče, ali nikada ne možete predvideti šta će zapravo saznati. A moji učenici su naučili mnogo više nego što sam mogla da zamislim – rekao je Kembel o studentima, ističući kako su pokazali veliku empatiju prema ženama, a u jednom trenutku su ih nazvali i "šest sestara".

Ali u jednom trenutku studenti su došli do velikog otkrića – pronašli su novog osumnjičenog u celom slučaju. Reč je o Džeriju Džonsu, čoveku koji je ubijen u zatvoru 2015. godine nakon što je osuđen za ubistvo prostitutke.

Policija ga je kasnije označila kao osumnjičenog, ali studentima za to nije odala priznanje.

- Impresionirala me je njihova zrelost. Zaista mislim da ćemo dobiti pravdu za ove žene - rekao je Kembel.

(Kurir.rs/Večernji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

08:50

NOVA MISTERIJA UBISTVA VANJE! Novinar tvrdi: Policija krije snimke kamera, upućuju na tužioca KOME ISTIČE MANDAT ZA 15 DANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track