DA LI JE PUTINOVA POSETA KALINJINGRADU PORUKA ZA NATO? Stigao odgovor iz Kremlja, otkrili su šta je cilj putovanja u enklavu
Foto: Shutterstock, EPA Gavriil Grigorovsputnikkremlin

DA LI JE PUTINOVA POSETA KALINJINGRADU PORUKA ZA NATO? Stigao odgovor iz Kremlja, otkrili su šta je cilj putovanja u enklavu

Planeta -

Putovanje Vladimira Putina u Kalinjingrad spada u uobičajene dužnosti predsednika, rekao je njegov pres sekretar Dmitrij Peskov na pitanje kakvu poruku ova poseta šalje zemljama NATO-a u okruženju.

- Kada predsednik posećuje regione Ruske Federacije, to nije poruka zemljama NATO-a. Ovo je glavna stvar koju predsednik radi. I nije glavno to da li šalje poruke, već ono što radi dugi niz godina, radeći na razvoju naše zemlje i naših regiona, razvoju privrede, projektima socio-ekonomskog razvoja - rekao je portparol Kremlja.

Putin je stigao u Kalinjingrad u četvrtak, 25. januara popodne. Predsednik Rusije će razgovarati sa studentima Univerziteta Kant povodom Tatjaninog dana, održati sastanak o razvoju regiona, a takođe će se sastati sa guvernerom Antonom Alihanovim.

Peskov je pojasnio da će sastanak na univerzitetu biti u slobodnom formatu, i studenti će moći da mu postavljaju pitanja.

On je odgovorio i na pitanje o merama bezbednosti Vladimira Putina tokom putovanja.

- Posebne mere bezbednosti se uvek preduzimaju gde god je šef države u pitanju. Naravno, mere su preduzete i ovog puta. Odnosno, radi se sve što treba da se obezbedi bezbednost šefa države - rekao je pres-sekretar. rekao.

Peskov je pojasnio da Moskva nije tražila direktan vazdušni koridor kroz Evropu za letove u Kalinjingradsku oblast.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track