PROTEST: Aktivisti za prava životinja prekinuli misu koju je predvodio papa u Vatikanu (VIDEO)
Foto: AP Andrew Medichini

PROTEST: Aktivisti za prava životinja prekinuli misu koju je predvodio papa u Vatikanu (VIDEO)

Planeta -

Dve aktivistkinje za prava životinja prekinule su danas večernje bogosluženje koje je predvodio papa Franja u rimskoj bazilici Svetog Pavla, uzvikujući parole i podižući transparente protiv borbi s bikovima pre nego što ih je obezbeđe izvelo.

Na video snimcima prikazane su dve žene u zadnjem delu srednjeg prolaza bazilike, gde su papa i drugi hrišćanski velikodostojnici učestvovali u tradicionalnoj godišnjoj službi za jedinstvo hrišćana, prenosi Rojters.

Jedna od žena nosila je transparent sa natpisom „Stop blagoslovu korida“ i majicu sa istim sloganom na italijanskom jeziku.

Ceremoniji pred oko 1.500 ljudi prisustvovao je i duhovni vođa Anglikanske crkve, kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi.

Aktivistkinje su, prema izjavama očevidaca, pripadnice italijanskog ogranka organizacije „People for the Ethical Treatment“ (PETA).

Članovi iste grupe okupili su se u blizini Vatikana prošlog jula u crvenim ogrtačima i sa lažnim rogovima kako bi pozvali papu da osudi „varvarsku praksu borbe s bikovima“.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja