RUSKI DRON ŠPIJUNIRAO KRALJA ČARLSA? "Trag" koji je otkriven otišao u POTPUNO DRUGOM SMERU, Zaharova besna
Foto: Youtube/Sky News/SEA Today News

RUSKI DRON ŠPIJUNIRAO KRALJA ČARLSA? "Trag" koji je otkriven otišao u POTPUNO DRUGOM SMERU, Zaharova besna

Planeta -

Sumnje da je ruska ambasada u Londonu navodno planirala da poremeti krunisanje kralja Čarlsa III u maju 2023. još jedan su primer rusofobije i dvostrukih standarda, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je na svom Telegram kanalu prokomentarisala tekst britanskog lista "Telegraf" koji je izvestio da je tokom krunisanja britanskog kralja Čarlsa III u maju 2023. godine otkriven neidentifikovani dron iznad Bakingemske palate, uprkos uvođenju režima zabrane letova.

Novinari lista su primetili da su britanske obaveštajne službe sumnjale u "ruski trag" u incidentu, pošto je dron lansiran iz ruske ambasade u Londonu, ali su kao rezultat toga privele jednog američkog državljanina.

- Britanski tabloid "Telegraf" objavio je srceparajuću priču u nadmetanju za nagradu "Rusofobija meseca", objavljujući članak o tome kako je ruska ambasada u Londonu navodno gotovo poremetila krunisanje Čarlsa III u maju 2023. Ispostavilo se da je tokom svete ceremonije neidentifikovani dron lebdeo nad Bakingemskom palatom. Policija je, naravno, odmah počela da sumnja na... Ambasadu Rusije - napomenula je Zaharova.

Ona je izrazila žaljenje što britanska publikacija nije otkrila da li je privedeni Amerikanac "špijun CIA-e ili je samo želeo da slika Čarlsa III iz neobičnog ugla". Zaharova tvrdi da ovaj incident ponovo pokazuje dvostruke standarde Londona u odnosu na Moskvu.

- Da je prevagnula verzija sa našom ambasadom, očigledno, kao i uvek, stvar bi se završila proterivanjem diplomata. I tako je Valid Marai (pritvoreni američki državljanin) dobio kaznu od 5 hiljada funti", Zaharova zaključio.

Britanski kralj Čarls III i njegova supruga kraljica Kamila zvanično su krunisani u Vestminsterskoj opatiji 6. maja.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track