UBICA PROSTITUTKE MARINE UHAPŠEN POSLE 30 GODINA: Izbodena 140 puta u svom stanu, monstrum pobegao, ali ostavio 2 traga za sobom
Foto: Printscreen/Facebook

suđenje

UBICA PROSTITUTKE MARINE UHAPŠEN POSLE 30 GODINA: Izbodena 140 puta u svom stanu, monstrum pobegao, ali ostavio 2 traga za sobom

Planeta -

Muškarac optužen za brutalno ubistvo prostitutke pre 30 godina identifikovan je na osnovu krvavog otiska stopala i kose upletene u prsten žrtve.

Marinu Кopel (39), rođenu u Кolumbiji, pronašao je mrtvu suprug David 8. avgusta 1994. godine nakon što je izbodena više od 140 puta tokom "upornog i divljačkog" napada u njenom stanu u centru Londona.

Sandip Patel (51) optužen je za ubistvo marta prošle godine nakon što je policija saopštila da je uskladila njegovo stopalo sa krvavim otiskom tabana bose noge pronađenom na lajsni u prostoriji u kojoj je Кopel ubijena.

Patel je prethodno postao osumnjičeni 2022. godine nakon što se njegov DNК poklopio sa kosom koju je naučnik pronašao 2008. na prstenu koji je bio na prstu Кopel.

Tužilac Vilijam Džons, otvarajući suđenje u utorak, rekao je da je Marina Кopel brutalno ubijena.

- Bilo je potrebno užasno dugo vremena da se to reši, ali sada imamo dokaze da je kosa optuženog bila upetljana u prsten koji je nosila kad je napadnuta i ubijena. Njegova bosa noga nagazila je lajsnu pored tela njegove žrtve - rekao je tužilac Džons.

Кopel, koja je imala dvoje dece u Кolumbiji, iznajmila je stan u Londonu jer je radila kao maserka i seksualna radnica, rečeno je na sudu. Suprug, koji je živeo u Northamptonu, nije odobravao njen rad, ali ga je prihvatao, rečeno je porotnicima.

Кopel se dovezao u prestonicu jer mu se supruga nije javljala na telefon i pronašao njeno telo nešto pre 23.30 sati na podu spavaće sobe u koju je dovodila klijente.

- Bilo je krvi na podu, posteljini, nameštaju, zidovima... Izbodena je na smrt više od 140 puta - rekao je tužilac.

Na plastičnoj kesi, koju je nakon zločina pronašla policija u kuhinji, bili su otisci prstiju Patela, tada dvadesetjednogodišnjeg studenta, čiji je otac držao obližnju prodavnicu. Međutim, policajci su verovali da dokazi nisu dovoljno jaki, jer je žrtva mogla sama da donese kesu iz radnje.

Uprkos otkriću dlake, tokom revizije nerešenog slučaja 2008. godine, tehnologija nije bila dovoljno napredna da naučnici dobiju DNК profil pa je ponovo pogledana tek 2022. godine.

- Кrvavi otisak stopala pronađen je 1994. godine i uparen je sa Patelom nakon što je proglašen osumnjičenim. Ako su ti otisci napravljeni u vlažnoj krvi, to može samo da znači da ih je ostavio ubica, neko ko je bio u toj prostoriji bos u to vreme - rekao je Džons.

Patel nakon hapšenja nije mogao da objasni zašto su njegova DNK i trag tabana pronađeni na mestu ubistva.

- Nemam pojma kako se moj otisak prsta našao na kesi ili kako je bila prisutna moja dlaka, ali nisam odgovoran za ovaj zločin i ne mogu dalje da pomažem - rekao je tada Petel.

Кopel je umro 2005. godine i nikada nije otkrio ko je ubio njegovu ženu.

Suđenje se nastavlja.

Nemački državljanin Filip O. iz Minhena, podsetimo, takođe se nalazi pred sudom pod optužbom da je brutalno ubio verenicu Lucu V. (25) nakon što je saznao da se bavi prostitucijom.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track