ZAHAROVA ŽESTOKO ODBRUSILA BORELJU: Potparolka jasno rekla šta misli o zapadu, a onda se osvrnula na pomirenje RUSIJE I UKRAJINE
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

ZAHAROVA ŽESTOKO ODBRUSILA BORELJU: Potparolka jasno rekla šta misli o zapadu, a onda se osvrnula na pomirenje RUSIJE I UKRAJINE

Planeta -

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova prokomentarisala je izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da bi "pomirenje Rusije i Ukrajine i prekid neprijateljstava bili greška".

Reči šefa diplomatije EU Žozepa Borelja da bi pomirenje između Rusije i Ukrajine bilo greška su monstruozne i šokantne, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"To je još jedna monstruozna izjava, ali se doživljava kao 'to je Borelj'. Uzgred, na potpuno isti način se doživljava i u zemljama Evropske unije. Iz veka u vek imamo isto. Zapad samo misli kako sve da posvađa, a zatim ne dozvoljava da se pomirimo, živimo normalno ili da koegzistiramo stabilno", kazala je Zaharova za radio "Sputnjik".

Ona je istakla da se takve izjave stalno ponavljaju zbog čega se sve uklapa u shvatanje suštine te osobe i onih koji stoje iza njega.

Prethodno je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio da bi "pomirenje Rusije i Ukrajine i prekid neprijateljstava bili greška".

"Ponovo dolazimo u iskušenje za pomirenje. Ove ideje su bile pogrešne 2022. godine i ostale su pogrešne i danas. Ne smemo dozvoliti da one oblikuju našu politiku prema Ukrajini", napisao je evropski zvaničnik u autorskom tekstu za francuski list "Nuvel observater".

(Kurir.rs/RT Balkan/ Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track