OVO SU NAPADAČI NA CRKVU U ISTANBULU: Pucali u nedužne žrtve, pa oružje sakrili na jedno mesto (FOTO)
Foto: Kurir Televizija

OVO SU NAPADAČI NA CRKVU U ISTANBULU: Pucali u nedužne žrtve, pa oružje sakrili na jedno mesto (FOTO)

Planeta -

Policija u Istanbulu objavila je fotografije dvojice muškaraca, osumnjičenih da su izveli napad na crkvu Svete Marije u nedelju.

Pronađena je i odeća koju su napadači bacili dok su bežali sa mesta zločina. Oružje koje su koristili prilikom napada pronađeno je u jednoj šumi, dok je vozilo sa registarskim oznakama Poljske, koji su koristili, pronađeno na drugom kraju grada.

Navodno su osumnjičeni ranije radili u jednom kineskom restoranu. Jedan od napadača D. T. inače rodom iz Rusije, je do mesta skrivanja otišao autobusom, a potom se tu obrijao kako ga ne bi prepoznali. Policija je uspela da ga identifikuje i uhapsi pre nego što se rešio svih dokaza.

Istanbul, Turska, napadiči
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kako prenose turski mediji, osumnjičeni za napad na crkvu, u kojem je stradala jedna osoba, ranije su radili u jednom kineskom restoranu.

Podsetimo, kamere su snimile trenutak kada su napadači ušli u crkvu i počeli da pucaju, dok su ljudi pokušavali da se sakriju.

Prema saopštenju ministra unutrašnjih poslova Alija Jerlikaje, naoružani napadači su upali u 11.40 po lokalnom vremenu u crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer.

Ministar je rekao da su dvojica napadača nosila maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track