BAJDEN REŠIO DA SE OSVETI? Procurile nove informacije: Amerika odobrila plan za niz napada NA DVE ARAPSKE ZEMLJE
Foto: Chris Kleponis / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

BAJDEN REŠIO DA SE OSVETI? Procurile nove informacije: Amerika odobrila plan za niz napada NA DVE ARAPSKE ZEMLJE

Planeta -

Vlasti SAD odobrile su planove za niz vazdušnih napada na iranske ciljeve u Iraku i Siriji, objavila ja danas televizija CBS, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Kako se navodi, napadi će biti izvedeni u narednih nekoliko dana, a u pitanju je odgovor na napade dronovima i raketama usmerene na američke snage na Bliskom istoku, uključujući napad od 28. januara blizu granice sa Sirijom kada su ubijena tri američka vojnika.

Prema rečima neimenovanih izvora, glavni faktor za napade će biti vremenski uslovi od kojih će zavisiti kada će oni biti izvedeni.

Američki zvaničnici rekli su za CBS da je tokom noći oboren jedan dron iznad Adenskog zaliva, dok je pomorski dron uništen u Crvenom moru.

- Američki predsednik Džo Bajden razmatra da naredi više akcija kao odgovor na napad dronom na američku bazu u Jordanu, u kojem su ubijena tri američka vojnika - saopštio je juče portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

On je rekao da te akcije "prevazilaze jednokratne udare", prenosi Tajms of Izrael.

"Vrlo je moguće da je ono što ćete ovde videti višestepeni pristup, ne samo jedna akcija, već potencijalno više akcija" naveo je Kirbi.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track